Hrvatska nogometna reprezentacija
 Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA SP

KAKVO JE ZAPRAVO STANJE U 'VATRENOJ' SKUPINI? Što Hrvatskoj donosi pobjeda, a što poraz ili remi, donosimo sve moguće 'scenarije'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 24. ožujak 2017. 17:14

ŠTO AKO...

... Hrvatska pobijedi?

Daleko od toga da je sve gotovo, ali tri boda s direktnim suparnikom veliki su vjetar u leđa za nastavak kvalifikacija. Pogotovo na psihološkom planu kako Hrvatskoj tako i konkurenciji. Tada je izvjesnije kako će se Ukrajina morati više baviti Islandom, i obrnuto, da osiguraju barem drugu poziciju.

... bude neriješeno?

Ista meta, isto odstojanje glede natjecateljskog učinka, ali nakon petka bi s remijem psihološki bitno ojačali Ukrajinci. S druge strane, nakon što je Hrvatska remizirala s Turcima kod kuće, nova dva boda minusa značajno bi zakompliciralo obveze na gostovanjima u Islandu, Turskoj i Ukrajini. I generiralo nervoze u okruženju Vatrenih.

... Ukrajina pobijedi?

Bila bi to natjecateljska drama za Hrvatsku jer izgubiti čak pet bodova u dvije domaće utakmice, bilo bi iznimno komplicirano nadoknaditi u kontekstu prvog mjesta. Doduše, predstoje onda još pet utakmica i prilika za popravak, ali objektivno gledano, s narušenom atmosferom Hrvatskoj imperativi postaju ogromni uteg na nogama.

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 00:20