Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
PUNO MOGUĆIH KOMBINACIJA

KALKULACIJE NAKON ŠOKA PROTIV FINSKE Vatreni su praktički izgubili sve šanse za osvajanje prvog mjesta, protiv Ukrajine borba 'spas'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 07. listopad 2017. 01:01

Od direktnog plasmana Hrvatske na Svjetsko prvenstvo u Rusiji očito neće biti ništa. Da bi se takav rasplet zbio, Vatreni moraju dobiti Ukrajinu u Kijevu, a Island ne smije svladati Kosovo u Reykjaviku. Sve je moguće, ali kiks Islanđana ipak ne trebamo očekivati.

Realnost je borba za drugo mjesto, za koje je Hrvatskoj dovoljan i remi s Ukrajinom. Ako Hrvatska izgubi, sigurno pada na treće mjesto. Dakle, vjerojatno nas čekaju nas teška dva dvoboja u studenom u dodatnim kvalifikacijama. Nositelji će tamo biti određeni prema FIFA-inom rankingu za listopad koji će biti izračunat nakon posljednjeg kola po skupinama.

Da je borba kojim slučajem zaključena danas, suparnici Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama bili bi Sjeverna Irska, Švedska, Danska ili Škotska. No niti se zna konačan poredak u svim skupinama, niti znamo kako će FIFA ljestvica izgledati nakon utorka.

Nije trenutačno sigurno ni da bi Hrvatska s bodom u Ukrajini uopće ušla u play-off, odnosno da bi bila među osam od devet najboljih drugoplasiranih reprezentacija. Uglavnom, samo pobjeda u Kijevu Hrvatsku sigurno vodi u play-off. Tih 14 bodova u osam utakmica teško bi nadmašilo osam izabranih vrsta...

Ždrijeb play-offa bit će održan u Zürichu 17. listopada u 14 sati, prve utakmice se igraju od 9., 10. i 11. studenog, a uzvrati 12., 13. i 14.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
16. travanj 2024 11:10