Luka Gerlanc / CROPIX / CROPIX
BEZ DLAKE NA JEZIKU

LEGENDA HRVATSKOG NOGOMETA OŠTRO OPLELA PO HNS-U 'Ne znam jesu li zaslužili da budem njihov veleposlanik'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. prosinac 2016. 18:24

Bili ste veleposlanik HNS-a na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Nakon završetka kritizirali ste izbornika Čačića. Logično da mu se nije dopalo, prozvao vas je. Zar nije bilo malo čudno da vas je HNS poveo na Euro kao veleposlanika, a vi kritizirate izbornika?

- Pa, nisu me poveli na način da me drže za ruku. Međutim, sad nakon svega mogu kazati samo jedno. Ne znam jesu li ljudi iz HNS-a zaslužili da budem njihov veleposlanik! Kad je izbornik u pitanju, pa nalazi se na poziciji koja je podložna kritikama. Ako trener ili izbornik nisu u stanju prihvatiti kritiku, onda je bolje da se ne bavi tim poslom. Time sam sve rekao.

Međutim, Čačić ima samo jedan poraz otkako je preuzeo reprezentaciju, i to protiv prvaka Europe Portugala. Također, Hrvatska je na prvom mjestu svoje kvalifikacijske skupine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, dobro mu ide.

- Ma, mene samo zanima kako je postao izbornik, a na to pitanje nemam odgovor. Zasmetao mi je način na koji je postavljen za izbornika. Kažete da dobro ide Hrvatskoj. Pa imamo sjajnu momčad, odlične igrače. Na Euru su bili gladni trofeja, zato mi je krivo što nismo uspjeli. Dodao bih da se ove kvalifikacije počinju razvodnjavati. Kad i treći iz skupine može na veliko natjecanje, onda mi je to zaista veliko razvodnjavanje kvalitete. Isto tako mi se ne sviđa kad četvrti u nekom prvenstvu igra Ligu prvaka. Onda se to natjecanje ne može zvati Liga prvaka. Kao što je razvodnjavanje kvalitete toliki broj reprezentacija na europskim i svjetskim prvenstvima. Ovaj posljednji Euro je kvalitetom možda bio najslabiji uopće.

Je li vam žao što nikad niste bili izbornik Hrvatske ili predsjednik HNS-a?

- Sad mi možda više nije žao kad vidim tko sve to vodi. Bio sam u kombinacijama, možda sam pogriješio 2000. godine kad sam trebao doći, a ostao sam u Marseilleu. Kažem, nisam siguran jesam li tada pogriješio...

U kakvim ste odnosima s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom?

- Davor mi je pružio ruku, ali ne znam da li ju je dovoljno čvrsto stisnuo. Ma, šalim se...

Linker
23. travanj 2024 12:24