Foto: Damir Krajac / CROPIX
INTERVJU ZA GAZZETTU

LEGENDA UKRAJINE PREPUNA HVALE ZA VATRENE UOČI UTAKMICA ODLUKE 'Hrvatska ima izvanredne individualce. Modrić? Jedan od najboljih svih vremena...'

Ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko u ekskluzivnom razgovoru za La Gazzettu dello Sport dotakao se i hrvatske reprezentacije.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 05. listopad 2017. 23:29

Nekadašnji velikan i AC Milana, Andrij Ševčenko, bio je dio talijanske ekspedicije koja je prošlog tjedna zrakoplovom krenula u Tbilisi. U avionu koji je prevozio punu kabinu slavnih imena iz raznih klubova, a među njima su bili i naši ‘predstavnici’, Zvonimir Boban i Dario Šimić, jedan od traženijih bio je baš Ševčenko.

- Uvijek kad mogu odazivam se pozivu na humanitarnu utakmicu, pa sam tako, zajedno s mnoštvom bivših velikih igrača i starih prijatelja, prihvatio poziv Kaladzea da pomognemo u Gruziji… Ovo je i sjajna prilika da se vidim s mnogim ljudima koje nisam duže sretao, popričamo o prošlim nam igračkim danima i općenito o životu.

No, Ševčenko je izbornik Ukrajine, a negdje u eteru provlači se bojazan, kako Talijana tako i Ukrajinaca, da bi se dvije selekcije mogle naći kao direktni suparnici u doigravanju za SP 2018.

- Bilo bi perfektno da mi i Talijani zajedno idemo u Rusiju. No, za nas je put izuzetno težak i dug. Hrvatska ima kvalitativno izvanredne individualnosti. Tu mislim prije svega na Perišića, Mandžukića, Brozovića…Među njima je i jedan od najboljih veznih igrača svih vremena, Luka Modrić

Na pitanje znači li to da sudbinu rješava direktno s Hrvatskom u posljednjem kolu, Ševčenko je reagirao kao pravi trener?

- Polako, polako, u mojoj glavi je do daljnjeg samo Kosovo. Istina je da imaju samo 1 bod, ali mi moramo u toj utakmici pobijediti, i to što uvjerljivije. U suprotnom, nema nam sutrašnjice…

Koji postotak daje svojoj reprezentaciji da će ostvariti plasman u Rusiju?

- Imamo vrlo konkretne nade. U stalnom smo rastu i znat ćemo dobro odigrati svoje prave karte da ostvarimo cilj.

Ukrajina je ostvarila iskorak nakon lošeg nastupa na Euru?

- Da, kakav god bio epilog ovih kvalifikacija, pozitivni smo. Preuzeli smo reprezentaciju nakon što je odigrala katastrofalan Euro. Nismo tada postigli ni gol, niti osvojili jedan bod. Moralno smo bili na dnu. Puno je problema pratilo naš početak, ne samo nogometne prirode, nego i izvanterenska događanja.

Zagreb, 230317.
Stadion Maksimir.
Konferencija za medije Ukrajinske nogometne reprezentacije pred sutrasnju kvalifikacijsku utakmicu sa Hrvatskom nogometnom reprezentacijom.
Na fotografiji: Andrij Sevcenko.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Bilanca nakon jedne godine?

- Uveli smo modernu metodologiju rada. Imamo maksimalnu podršku Saveza i igrača. Imamo pravu momčad, jasnih ideja i zajedničkog interesa, koji je iznad svakog pojedinačnog. Zato se sada možemo suprotstaviti i igrati protiv svakog suparnika.

Jarmolenko i Konopljanka su prve zvijezde?

- Imaju kvalitetu, iskustvo, ali moje momčadi ne ovise o pojedincima. Tako ne ideš daleko, naučio sam to u Italiji, koja je sveučilište nogometa, pogotovo u taktičkom kontekstu. Dakle, ili imaš Messija ili moraš biti dobro organiziran i jasnog identiteta. Radimo važan posao na temeljima, još moramo graditi, ali jako mi se sviđa taj posao.

Nakon izborničkog posla?

- Jednog dana, naravno, volio bih se okušati kao trener u Serie A. Volim Italiju, od malih nogu sam bio zaljubljen u tu zemlju i znao sam već nakon prvog boravka, sa 11 godina, da ću jednog dana doći. Osjećam se praktično kao Talijan...

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 05:12