SN/Arhiva
OBAVEZNO ŠTIVO

LEGENDA VATRENIH PIŠE PRIČU O SVOJOJ BOGATOJ KARIJERI I ŽIVOTU 'Želim i mladim ljudima približiti karijeru profesionalnog nogometaša'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 08. svibanj 2017. 14:56

Darijo Srna nedavno je završio svoju reprezentativnu karijeru, ali zato se posvetio pisanju autobiografije u kojoj će jedna od glavnih tema biti upravo Vatreni.

Kako živite život nakon Vatrenih?

- Ah, tako da sam, ponavljam, protiv Ukrajine bio nemiran i tužan. Dao bih sve da sam bio dolje na terenu, u onoj sjajnoj atmosferi i uz moje prijatelje. Ali dobro, sve ima svoj početak i kraj, treba samo prihvatiti životne procese.

Je li točno da pišete autobiografiju te da će glavne priče biti vezane (i) uz Vatrene?

- Istina je da se priča o mojoj karijeri i životu polako piše. Kad ćemo je zgotoviti, vidjet ćemo. Ono što želim, to je da ona realno prikaže fantastične doživljaje od kada sam prvi put zaigrao nogomet u mom Metkoviću pa do trenutka objave. Mislim da je to lijepo uokviriti u jednu knjigu koja će se čitati od početka do kraja sa zanimanjem. Želim i mladim ljudima približiti karijeru profesionalnog nogometaša, od toga kako se uopće krene s nogometom, što sve treba učiniti i kako se stvari trebaju poklopiti da se uspije. Ta će knjiga biti kao jedno dobro iskustvo onima koji ga sami tek trebaju stvoriti.

Darijo Srna
REUTERS/Carl Recine / REUTERS

Jesu li točne glasine da je izbornik Ante Čačić pokušao utjecati na vas da se predomislite glede reprezentativne karijere?

- Oni koji me bolje poznaju već znaju da se ne bih vraćao na svoju odluku. Ona je bila teška, kako je i logično za tako lijepu zbilju kakva je reprezentacija Hrvatske. Meni je bilo fenomenalno živjeti Vatrene i nema jednog dana u tih 14 godina kojeg bi se odrekao, ma kako težak, tužan bio. Čak ni onog s Turskom u Austriji. Život ne možeš gledati samo kroz sretne trenutke i birati dane. No, da bih se sada vratio natrag to stvarno nema smisla. Naravno, ako bi se dogodila neka kataklizma, pa sada pet braniča ne može igrati, a reprezentaciji treba hitno trenutno rješenje, teško bih odbio pomoći. Dakako, ako sam za to spreman fizički i psihički. No, to se neće dogoditi jer Hrvatska ima širok izbor sjajnih igrača.

Nije baš tako, Vrsaljko se teže ozlijedio i kad se pogleda bolje, kad njega nema postoje upitni izbori za desnog bočnog?

- Šime je kao prvo sjajan igrač koji je odigrao odlično u kvalifikacijama. S njime smo pokriveni na desnom boku za dugo vremena. Čuo sam se s njim, ozdraviti će on relativno brzo. A Bože moj, ozljeda je bilo i biti će, uvijek će se naći neko rješenje za izvanredne situacije.

REUTERS/Charles Platiau Livepic
REUTERS

Čačićevo nagovaranje…?

- Ha-ha… Kako inzistirate. Dakle, vidjeli smo se izbornik i ja kad sam bio u Zagrebu i posjetio reprezentaciju prije meča s Ukrajinom. Prenio sam neke svoje dojmove u igri Ukrajinaca i to je to. Mogu kazati da mi je izbornik kazao ono što mi je tvrdio i nakon Francuske, odnosno kad sam mu priopćio odluku da se povlačim iz reprezentacije. Čačić je tada kazao da sam prenaglio i da razmislim dobro o tome, a sada je slično ponovio. Znači, ništa se nije promijenilo. Kad sam jednom obznanio tu odluku, a mislim da je bila pravovremena i ispravna, znači da sam je dugo promislio. Hrvatska mi je uokvirena prelijepa priča.

Linker
19. travanj 2024 23:05