Vedaran Karuza / Novi List / CROPIX
KAKAV PEH

LOŠ START I NESRETAN PORAZ MINI-VATRENIH Uzdrmali stativu umjesto vodstva pa izgubili iz penala u zadnjim sekundama susreta!

Piše: HinaObjavljeno: 23. ožujak 2017. 20:07

U prvom susretu posljednjeg kruga kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2017. godine, hrvatska U-19 reprezentacija je u Pacos de Ferreiri izgubila od Portugala 1-2 i pokvarila izglede za plasman na EURO.

Domaćin je poveo u osmoj minuti golom Mesaquea Djua, no u 28. minuti je izjednačio veznjak Lokomotive Luka Ivanušec. Hrvatska je u 37. minuti mogla i povesti, ali je Nikola Moro uzdrmao vratnicu.

Kada se već činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, domaćin je zabio drugi pogodak. Adrian Šemper je u 89. minuti skrivio kazneni udarac oborivši Djua, a jedanaesterac je realizirao Joao Filipe.

U prvom susretu iz skupine 4 Poljska je pobijedila Tursku 1-0 pogotkom Meteusza Holownija u 48. minuti.

Odabranike izbornika Ferde Milina u 2. kolu, 25. ožujka očekuje ogled protiv Poljske, dok će u zadnjem kolu tri dana kasnije igrati protiv Turske.

Plasman na završnicu EP-a koje će se održati od 2. do 15. srpnja u Gruziji, izborit će samo pobjednik skupine. Kroz posljednjih krug kvalifikacija plasman na EP izborit će pobjednici sedam skupina koji će se pridružiti domaćinu Gruziji.

U prvom je kvalifikacijskom krugu Hrvatska U-19 vrlo uvjerljivo odradila posao, svladala je Cipar 4-0, Farske Otoke 5-0 te domaćina turnira Crnu Goru 2-1.

Linker
20. travanj 2024 14:38