CROPIX
DRAŽEN ANTOLIĆ IZ REYKJAVIKA

LUKA MODRIĆ DIŽE ATMOSFERU UOČI PRESUDNOG OKRŠAJA VATRENIH 'Nemamo alibija! Ovo je najvažnija utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. lipanj 2017. 11:45

Večer uoči susreta s Islandom Luka Modrić izašao je pred novinare na stadionu Laugardalsvöllur i najavio dvoboj kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

- Dobro smo trenirali i pripremili se, veselimo se susretu. Po meni, ovo je najvažnija utakmica kvalifikacija, s pozitivnim bismo rezultatom napravimo velik korak prema Rusiji i nadam se da ćemo u tome uspjeti. Igrali smo već nekoliko puta s Islandom, svaki su put bili tvrda i neugodna ekipa, koju nije lako pobijediti, pogotovo na njezinu terenu. Respektiramo ih, ali mi smo Hrvatska i vjerujem u našu snagu i da ćemo dobiti utakmicu - kazao je kapetan hrvatske reprezentacije.

Ima li snage u ekipi da lipanj ne bude prekretnica na kojoj će Hrvatska krenuti unatrag, kao što je bilo u nekim ranijim ciklusima?

- Nadam se da se loš skor u lipnju neće nastaviti, uvijek je najgore igrati na kraju sezone, ali i više smo nego svjesni koliko nam ova utakmica znači. Ne smije nam ništa biti alibi, ni umor ni kraj sezone, moramo dati maksimum i onda si nemamo što predbaciti. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i predstaviti Hrvatsku u lijepom svjetlu kao i tijekom ovih kvalifikacija te ćemo se na kraju veseliti.

Čega se sjećate s prethodne utakmice u Reyjkaviku s Islandom (0:0)?

- Sjećam se da je bilo jako hladno i da je bila tvrda utakmica s puno borbe i trke, ali bez izrazitih šansi.

Postoji li mogućnost da vas Island iznenadi?

- Znamo da su čvrsta ekipa koja igra vrlo agresivno i nikada se ne predaje bez obzira na rezultat. Ne odustaju, bore se do kraja, to očekujem od njih i ovaj put. Mi moramo demonstrirati istu razinu agresivnosti, borbenosti i želje, nadam se da će, ako to napravimo, naša kvaliteta doći do izražaja.

lmamo kvalitete

Hrvatska igra bez četiri-pet vrlo važnih igrača, ali početna postava izgleda moćno.

- Ovi koji nisu s nama veliki su igrači, jako bitni za naši ekipu i nedostajat će, ali imamo dovoljno kvalitetnih igrača da ih nadomjeste, nadam se da će to napraviti dobro i da se njihov izostanak neće osjetiti.

Koliko je teško igrati utakmice kad znaš da je zahtjevno okrenuti ako protivnik prvi zabije?

- Svaka je utakmica zahtjevna, Island je primao golove ovdje i nadam se da ćemo mu i mi zatresti mrežu. Moramo igrati svoju igru i vjerujem da će dobro završiti.

Koga najviše cijeni od suparnika?

- Kao kolektiv su jaki, ako treba izdvojiti pojedinca, to je Gylfi Sigurdsson, koji se dokazao u engleskoj i njemačkoj ligi - konstatirao je Modrić.

Linker
19. travanj 2024 07:46