CROPIX
NA KORAK DO SVJETSKOG PRVENSTVA

MARKO ROG I KAPETAN HAJDUKA ODUŠEVLJENI VELIKANIMA U SVLAČIONICI VATRENIH 'Dijelim svlačionicu s igračima koje sam do jučer gledao samo na TV-u'

Piše: HinaObjavljeno: 29. kolovoz 2017. 22:20

Hrvatski veznjak Marko Rog proteklog je vikenda zabio prvi pogodak u dresu Napolija u talijanskom prvenstvu, a uoči kvalifikacijskih susreta za SP 2018. protiv Kosova i Turske izjavio je kako vjeruje da će "vatreni" upisati dvije pobjede.

"Vjerujem da ćemo dobro odigrati ove dvije utakmice te ubilježiti dvije pobjede. Utakmica s Kosovom mogla bi biti drugačija od one u Skadru, jer smo tamo brzo postigli prvi pogodak. Idealno bi bilo to ponoviti, zabiti što prije, poslije toga bilo bi sve lakše. Utakmica s Turskom vjerojatno će biti teža, ali idemo korak po korak. Uspjeh u Eskisehiru mogao bi nas dovesti vrlo blizu Svjetskog prvenstva", kazao je u utorak Marko Rog i dodao:

"Drago mi je da sam opet s reprezentacijom. Ja sam spreman, iako mi je konkurencija u veznom redu velika, imamo igrače iz najvećih svjetskih klubova koji igraju na vrhunskoj razini što je velika stvar za Hrvatsku".

U Skadru 6. listopada prošle godine Hrvatska je protiv Kosova slavila sa 6-0, a trostruki strijelac bio je Mario Mandžukić (6, 24, 35) dok su po jedan gol zabili Mitrović (68), Perišić (83) i Nikola Kalinić (90+2).

Hajdukov stoper Zoran Nižić ističe da ništa neće biti prepušteno slučaju: "Obje su utakmice važne. Premda je Kosovo lakši suparnik od Turske, moramo biti potpuno usredotočeni i ozbiljni jer su i ta tri boda bitna. Sigurno ćemo se dobro pripremiti, a svi smo već navikli na ovakve situacije i ništa neće biti prepušteno slučaju".

Nižić je debitirao za reprezentaciju u svibnju kada je Hrvatska u Los Angelesu u prijateljskoj utakmici dobila Meksiko sa 2-1.

"Odličan je osjećaj bio debitirati za Hrvatsku u Los Angelesu, ali kvalifikacije su jedan drugi svijet. Tu su svi najbolji, dijelim svlačionicu s igračima koje sam do jučer gledao samo na televiziji. Stvarno sam iznimno sretan, ogromna je stvar biti dio ove momčadi", dodao je Nižić.

Hrvatska u subotu, 2. rujna, u Makismiru dočekuje Kosovo, a u utorak (5. rujna) gostuje u Turskoj.

Linker
19. travanj 2024 02:00