Goran Mehkek / Hanza Media / CROPIX
PRIPREME ZA TURSKU

VIDEO, FOTO: VATRENI NISU ŠTEDJELI NAJSTARIJI KLUB U HRVATSKOJ Evo kako su protutnjali Siskom

Hrvatska je u Sisku odigrala utakmicu povodom 110. godina postojanja Segeste. Sisački dan za ponos i dugo sjećanje došli su obilježiti Vatreni i to u skoro punom sastavu, nedostali su tek Ivan Rakitić iz privatnih razloga te Danijel Subašić zbog ozljede.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 31. kolovoz 2016. 17:24

---------------------------------------

SEGESTA - HRVATSKA 1:8 (Kožić 88' / Mandžukić 7', 33', Kramarić 32', Perišić 41', 44', Kalinić 54', 64', Čop 58')

SEGESTA (4-1-4-1): Korica (od 46. Skender) - Šipuš (od 46. Kožić), Balen (od 70. Horvat), Marović (od 46. Jolić), Vranić (od 46. Poljak) - Golić (od 85. Vorkapić) - Alapić (od 46. Grgić), Gajdek (od 46. Barišić), Dianežević (od 46. Filipović), Abazi (od 46. Sertić) - Ivičić (od 85. Stojaković).

HRVATSKA (4-2-3-1): L. Kalinić (od 46. Vargić) - Vrsaljko, Lovren (od 46. Ćorluka), Vida, Strinić - Modrić (od 46. Badelj), Kovačić - Pjaca, Kramarić (od 46. Brozović), Perišić (od 46. Čop) - Mandžukić (od 46. N. Kalinić).

---------------------------------------

Šteta za Sisak što je to svakih deset godina. Vatreni su opet zaintrigirali grad na utocima Odre u Kupu i Kupe u Savu, na proslavi 100. rođendana bilo je 7.000 gledatelja, jučer na 110. rođendanu točno 4013. kako je informirao Nikša Martinac, HNS-v šef za ulaznice, dakako na stadionu, vidjeli smo i brojne kako virkaju iza ograde.


Segesti, koja odavno preživljava na aparatima, i jedva se iščupla od gašenja, nacionalna vrsta s vremena na vrijeme podigne entizijazam kojeg je u gradu premalo za nogomet. Nije jasno što je mislio trener Zoran Buinac kad u početnu postavu nije uvrstio Luku Kožića. Jer kad netko sa svim plakata, zajedno s Modrićem, zove ljude na stadion, zar ne bi bilo logično da se pojavi u momčad, ne samo u drugom poluvremenu. Ma kakve da su mu igračke osobine. Neće valjda Buinac reći da je išao na rezultat!


U Sisku je to bio dan kad su se dijelile nagrade i zahvalnice, ali niti to nije bio razlog da na tribine stigne gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček, SDP-ovka čije su izjave da je HNS močvara. O nogometnom savezu može misliti tko što hoće, pritom biti u pravu ili u krivu, no reprezentacija je opće dobro, i tko je na funkciji na kojoj mu je zadaća boriti se za javni interes mora respektirati opće dobro. Čak i ako ne mari za klub iz svojeg grada. Zato HDZ-ovci nisu propustili šansu, Andrej Plenković došao je s cijelom stranačkom postavom.


- Ovo je za Sisak veliki događaj, nogometu u našem gradu treba poticaj jer imamo najstariji klub u Hrvatskoj, nikako ne bi valjalo a ostane bez budućnosti - komentirao je Siščanin Dušan Kukić, šef sudaca u HNS-u.

Ante Čačić je dao barem 45 minuta svima osim Subašiću i Jedvaju koji su sjedili u odori za trening, od starta kompromisno ubacio Lovren i Vidu, pa Ćorluku umjesto Lovrena aktivirao u nastavku, Kovačiću dao prednost pred Badeljom. Vatreni su i u ležernom ritmu, uslijed pregoleme razlike u klasi, lagano ulazili u šanse i zabijali.

Perišić čak škaricama, što Mandžukiću i Kramariću nije uspjelo. Dečki koji su ušli u nastavku kao da su se natjecali s ostavštinom iz prvog dijela, a da nije bilo i nonšalantnih promašaja tko zna gdje bi bio kraj.

Jest da je 2006. završilo 6:2, ali ekipa nije stala protiv San Marina (10:0), pa već popust nije dala ni sisačkom slavljeniku.. Na kraju su svi završili na zajedničkoj večeri u hotelu, za igrače Segeste koji to nisu uspjeli na stadionu izvrsna prigoda da pribave pokoju fotografiju ili dresa za vječno pamćenje.


S koliko god veselja i pljeska Sisak primio Vatrene, publika je najviše skočila u 3. i 54. minuti kad su Tomislav Ivičić i Marko Filipović zaprijetili Lovru Kalinić odnosno Ivanu Vargiću.

Linker
20. travanj 2024 22:02