Valerio Pennicino/Getty Images / Getty Images
ZABORAVLJENI BEK

MORAO JE NAPUSTITI ITALIJU JER ŽELI OBUĆI DRES VATRENIH I ZAIGRATI NA SP-U U RUSIJI 'Ako me izbornik Čačić bude htio, vrlo rado ću se odazvati...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. srpanj 2017. 22:46

Hrvoje Milić od nedjelje je igrač Olympiacosa, gdje namjerava ispisati najbolje stranice karijere, jer konačno se našao u klubu koji osvaja titule, a ima šansu i premijerno zaigrati u Ligi prvaka. Kakvo je stanje s lijevim braničima među Vatrenima, tko kaže da neće zagolicati i Antu Čačića. Nakon Švedske, Rusije, Italije, eto ga u Grčkoj, kao i mnogi sportaši postao je - globetrotter.

- Pa tako nekako. Ovaj tjedan idem u potragu za stanom ili kućom. Prve impresije su stvarno odlične što se tiče grada i kluba. Olympiacos je najveći u Grčkoj, s golemom poviješću i tradicijom, s vojskom navijača, presretan sam što mogu biti dio njega - javio nam se Milić.

Neću u Beograd

Danas Crveno-bijeli gostuju u Beogradu kod Partizana u kvalifikacijama Lige prvaka, on je ostao u Grčkoj, iako je stekao pravo nastupa.

Zagreb, 090914. 
Stadion Maksimir. 
Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016, Hrvatska - Malta. 
Na fotografiji: Hrvoje Milic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

- U dogovoru s trenerom odradit ću dva dana dobre treninge, da budem spreman za uzvrat. Naime, kasno sam počeo s pripremama u Italiji, 10. srpnja, samo dva tjedna sam u procesu, sigurno da nisam spreman za 90 pravih minuta.

Zašto u Olympiacos?

- Kad sam stigao u Fiorentinu igrao sam standardno i jako dobro, pokazao svima da u pravoj momčadi i ligi mogu biti kvalitetan, potom mi nije bilo pravo što se dogodilo praktično preko noći da me se premjesti na klupu. Nisam padao ni fizički ni mentalno, radio sam, znao da će doći nova prilika, kad sam opet dobio šansu bio sam na visini, ali išlo je po načelu - malo igram, malo ne. Ne bih nikome ništa zamjerio, odradio sam jako dobru godinu u Firenci, skupio dvadesetak utakmica. Najbitnije mi je bilo, zbog samopouzdanja, da sam pokazao i dokazao, i samome sebi i drugima, da mogu. A kad me pitate za odlazak, jednostavno, u klubu se događaju neke stvari koje se nama igračima ne sviđaju, kao što se može vidjeti ja sam već deveti ili deseti koji je otišao u ovom prijelaznom roku i sigurno će ih biti još. Većina standardnih prvotimaca želi ići dalje, tko dobije ponudu i može, to i učini.

O čemu je riječ? Što vam smeta u Fiorentini?

- Ne bih ništa loše govorio o bivšem klubu, ali igrači ne vide velike ambicije. Fiorentina ima tradiciju, ali treba napraviti korak više, a ona to u ovom trenutku nije spremna

LP je primamljiv

Sve je više nezadovoljstva navijača…

- Je, to se reflektiralo zadnjih nekoliko mjeseci na navijače, i to je jedan od razloga zbog čega toliki žele promijeniti sredinu. Iako je Firenca stvarno prekrasan grad, a uvjeti su fenomenalni. Žao mi je, sigurno i drugima, što smo otišli, ali to je tako.

No, sad ste na adresi gdje se skupljaju titule, što je veći izazov od prosječnosti sredine tablice.

- Tako je, spreman sam za novi izazov, nisam puno dvojio kad sam čuo za interes Olympiacosa, sama Liga prvaka zvuči vrlo primamljivo. Nisam u njoj još igrao, samo u Europskoj ligi.

Trener je Besnik Hasi, pomoćnik Marko Babić, s njima možete razgovarati na hrvatskom jeziku…

- Poželjeli su mi sve najbolje, drago mi je da je igrom slučaja tu jedan moj Osječanin. Trener me srdačno primio, on je igrao nekoliko godina u Samoboru, u devedesetima.

Uvijek je uz vaše ime stajalo pitanje - je li bolji kao lijevi branič ili krilo. Koliko vas je to limitiralo, i što Hasi očekuje?

- Smetalo mi je to seljakanje. Do 23. godine bio sam lijevo krilo, potom branič, to sam prihvatio, svake godine napredovao. Ova sezona u Italiji mi je puno dala na iskustvu, igračkom i taktičkom, sebe sad više vidim kao beka. Iako mogu kvalitetno pokriti obje uloge. Što se tiče Olympiacosa, trener je tražio ofenzivnog braniča, to je vidio u meni, nadam se da ću čim prije opravdati njegovo povjerenje, da će dobiti što je želio.

Velika scena

Imate šest nastupa za reprezentaciju, kod Igora Štimca i Nike Kovača, samo s Maltom u kvalifikacijama, ostalo su bili prijateljski ogledi. Kad vidimo da Pivarić ne kotira u Dinamu kao prije, da Čačić u zadnje vrijeme više ne vidi Strinića, a baš ne zove ni Leovca, otvoreno je to mjesto. Standardnim igrama u Grčkoj mogli biste se nametnuti.

- Prije svega moram reći da izbornik radi vrlo dobar posao. Možda je poraz na Islandu malo narušio dojam, ali brojke govore Čačiću u prilog. Kad je riječ o mojoj poziciji, uvijek mi je bila čast igrati za reprezentaciju, svaki dječak kad počne s nogometom mašta o tome, ako izbornik bude htio koristiti moje usluge vrlo rado ću se odazvati. Velika je prednost što ću sad igrati u velikom klubu, koji će, ako Bog da, izboriti Ligu prvaka i biti na velikoj sceni. Da, to je bio jedan od mojih motiva kad sam pristao na ponudu Olympiacosa, jer sam znao da ću biti u još većem fokusu što se tiče reprezentacije.

Svjetsko prvenstvo je u Rusiji, to je država u kojoj ste igrali, u Rostovu.

- Puno godina se razgovara o lijevom braniču, iako mislim da su sadašnji bekovi odradili, neću reći super posao, ali dobar posao. Nije lako s takvim teretom na leđima, gdje se jedva čeka da se prozove nekoga. Hrvatska se ne mora brinuti, sigurno ima tri-četiri kvalitetna rješenja. Tu je i pitanje sreće, i zdravlja, u kakvoj će tko biti formi za Svjetsko prvenstvo. Daleko je još Rusija.

Linker
24. travanj 2024 00:38