RESPEKTABILNA REPREZENTACIJA

MOŽDA NEĆE BITI PONEKE ZVIJEZDE, ALI MEKSIKO IMA STRAŠNU MOMČAD Osim sa 60 tisuća navijača, evo s kim će 'problema' imati naša šarena postava

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. svibanj 2017. 20:40

Naporno rade izabranici kolumbijskog trenera Juana Carlosa Osorija, dvaput dnevno po dva sata traju treninzi, prvi pod paskom kondicijskog trenera, drugi pod kontrolom izbornika.

Momčadi se priključio i 28-godišnji branič Porta Miguel Layun, ali reprezentacija nije kompletirana. Branič Carlos Salcedo (Fiorentina), veznjak Marco Fabian (Eintracht Frankfurt) i napadač Raul Jimenez (Benfica) još igraju za svoje klubove preko vikenda, dok Osvaldo Alanis i Orbenil Pineda (Guadalajara) i Jesus Duenas, Javier Aquino te Jürgen Damm (Tigres UANL) pred sobom imaju dvije finalne utakmice meksičke Clausure. Neće biti ni Giovannija dos Santosa, bivšeg napadača Barcelone, danas 28-godišnjeg člana LA Galaxyja, osim Hrvatske preskočit će i sljedeći okršaj s Irskom. Osorio, dakle, zasad za Vatrene na raspolaganju ima 22 nogometaša, iako se taj broj možda smanji za jedno veliko ime.

Hrvatska - Meksiko
Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media

Rafael Marquez, danas već 38-godišnji defenzivac Atlasa, još se ne predaje. Igrač sa 138 nastupa za Meksiko za koji je debitirao prije točno dvadeset godina, čovjek koji je postao prvi kapetan bilo koje reprezentacije na četiri različita svjetska prvenstva i prvi Meksikanac koji je zabio na tri uzastopna SP-a, i dalje je važan kotačić u meksičkom stroju. Imao je 13. travnja mikrooperaciju leđa i očekivala se dulja stanka, no meksički Kaiser već je u utorak na treningu normalno radio s reprezentativnim suigračima.

Lidera se čeka

Zaigra li u subotu, Marquezu će to biti već četvrti dvoboj s Hrvatima od kojih je izgubio u prijateljskom dvoboju 1999. pa upisao dva slavlja na SP-ima 2002. i 2014.

- Rafa je za nas vrlo važan igrač, vođa na terenu i izvan njega. Čekat ćemo ga koliko god će trebati, do samog kraja - naglasio je Osorio.

Vidjet ćemo hoće li s njim riskirati protiv Hrvatske, ali ono što je sigurno da po pitanju ostalih Osorio neće kalkulirati. Više od 60.000 Meksikanaca do jučer je već kupilo ulaznice za dvoboj u Los Angelesu i izbornik El Trija neće ih razočarati. Na oslabljene Vatrene ići će najjače moguće meksičke snage.

Linker
26. travanj 2024 04:36