CROPIX
VELIKA ANKETA SN-A

MRTVA TRKA ZA KAPETANA VATRENIH Dva hrvatska heroja s EURA na vrhu! Birajte jednog pravog šefa!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. lipanj 2016. 16:32

Luka Modrić i Darijo Srna vode, Vedran Ćorluka im puše u leđa. To je trenutni poredak u velikoj anketi Sportskih novosti za kapetana hrvatske nogometne reprezentacije.

Glasati možete do petka u 20 sati, a trenutni poredak sugerira da veliki broj naših čitatelja priželjkuje ostanak legendanog kapetana Darija Srne, unatoč njegovoj najavi oproštaja s reprezentacijom.

Naime, nakon završetka Eura veliko je pitanje i dalje otvoreno. Ostaje li Darijo Srna u reprezentaciji Hrvatske ili će sljedećih dana potvrditi ranije izrečenu odluku “Euro je moj zadnji nastup za Vatrene”. Odmara se Srna u Metkoviću i ne žuri s objavom, odnosno potvrdom odluke.

- Vidjeli smo se samo na 15-ak minuta, pun je obveza nakon Eura - otkrio nam je jedan od njegovih najboljih prijatelja Martino Sprčić.

Kako Srnini prijatelji gledaju na mogući rasplet Darijova statusa u reprezentaciji? Pitanje je delikatno, stoga su i razmišljanja različita.

Tko bi trebao biti kapetan hrvatske nogometne reprezentacije?

Luka Modrić

Ivan Rakitić

Ivan Perišić

Mario Mandžukić

Vedran Ćorluka

Darijo Srna, koji treba ostati u reprezentaciji

Pokazao da može

Martino Sprčić, čovjek koji je sa Srnom još od ranog djetinjstva, vjeruje da će Darija i dalje gledati među Vatrenima.

- Jasno je da je odluka isključivo Darijova, ali ako me pitate što priželjkujem, rado bih ga i dalje vidio s kapetanskom vrpcom u reprezentaciji. Euro je svima pokazao da je Srna igrač koji svojim nogometnim sposobnostima i znanjem zaslužuje dres Kockastih. Ali, nije sve čak ni pitanje nogometa, jer Srna je čovjek koji drži pozitivnu atmosferu u ekipi. Lider je bio i ostao, stoga bi veliki hendikep za Vatrene bio ako Darijo zaista ostane pri odluci da je Euro u Francuskoj bio njegov posljednji nastup u reprezentaciji. Znam da je prije nekoliko mjeseci objavio oproštaj poslije Eura, ali po mom sudu, bila je to odluka koja je sigurno motivirana i silnim kritičkim napisima glede njegovih igara u reprezentaciji. Međutim, Euro je potvrdio da je Srna i dalje na visokoj, dapače, najvišoj razini. Ne mogu reći što će na kraju odlučiti, ali moja je želja mu Svjetsko prvenstvo u Rusiji bude oproštaj - zaključio je Srnin prijatelj Martino Sprčić.

Mario Carević proveo je sa Srnom niz nezaboravnih godina, odlično se poznaju.

- Ali, odlučuje samo Srna - u startu je kazao Carević i nastavio:

- Spominjao mi je da se nakon Eura sigurno oprašta i treba pričekati definitivnu odluku. Euro je odlično odigrao, znam i zašto. Srna je najbolji kad se zainati, kad odluči da će biti najjači. Možemo nagađati o motivima, vjerojatno je i gubitak oca utjecao na iznimno podizanje želje u nastupima na Euru. Jedno je jasno, Srna i dalje može igrati nogomet na nivou potrebnom za ostvarenje najviših ambicija reprezentacije. Međutim, postoji i ona opcija da se najveći povlače na vrhuncu, a Srna je već prije nekoliko mjeseci u javnost poslao svoju odluku. Najbolje je pustiti ga da se odmori i priopći javnosti svoj stav - kazao je Carević.

Bila bi šteta da ode

Danijel Vušković bio je nekoć član “velikog terceta” prijatelja koji i danas nose tetovaže DMD. Darijo, Mario i Danijel. Vušković drži da je Srna spreman za nastavak igranja među Vatrenima.

- S teškim ste me pitanjem zatekli. Odigrao je vrhunski u Francuskoj i, ako bi po tome sudili, nema smisla da se povuče. Bila bi šteta i za reprezentaciju da ostane bez kapetana koji je ujedno bio i igrač najstabilnije forme na Euru. Međutim, ne mogu reći da imam informaciju što će uraditi, jer se nismo čuli od susreta sa Španjolskom. Ali, ne sumnjam da će donijeti pravu odluku. Ja bih ga volio gledati na SP u Rusiji, ako to nešto znači.... - poručio je Vušković.

Treba mu vremena

Damir Štimac je čovjek koji je godinama uz Srnu. U ulozi njegova zastupnika, ali i prijatelja. Smatra da će vrijeme učiniti svoje.

- Jasno je da je Srna u godinama kada se razmišlja o povlačenju, kada ulazi u smiraj karijere. Nitko neće utjecati na njegovu odluku, to je također jasno. Bez obzira što netko misli ili govori, bez obzira na poruke, Darijo je taj koji sigurno već zna što će uraditi. Samo treba malo vremena, prije svega odmora od niza stresnih situacija kroz koje je prolazio u posljednjem razdoblju. Igrom je potvrdio klasu - rekao je Štimac i pomalo znakovito dodao: - Sjećam se kako se Janica Kostelić oprostila na vrhuncu, kada je bila najbolja. Ljudi te pamte u najljepšem svjetlu, u najjačim izdanjima.

Je li to i Srnin put? Oprostiti se od reprezentacije u trenutku kada je pružio najbolje igre na velikom natjecanju? Pozitivni odgovor se čini izvjesnim, ali nećemo ga ipak prejudicirati.

Linker
16. travanj 2024 15:46