Foto: Goran Mehkek / CROPIX
ODJEK UKRAJINSKIH MEDIJA

NAJBOLJI IGRAČ UKRAJINE OTKRIO UZROK PORAZA U MAKSIMIRU 'Čačić nam je ipak uspio servirati poneko iznenađenje...'

Piše: Ivica KihalićObjavljeno: 26. ožujak 2017. 20:37

Ukrajinski novinari Komande No1, portala navijača ukrajinske reprezentacije, nakon utakmice nisu imali primjedbi na suđenje, pa ni poraz ih nije šokirao, ali su se požalili na činjenicu što su u Zagrebu ujutro na dan dvoboja tek “u osmom kiosku od hotela mogli kupiti sportske novine” (vjerojatno misle na SN). Zaključili su da je priča o smrti tiskovina samo mit, a o utakmici kažu:

- Hrvati su bili oštriji, brži i učinkovitiji, ali protiv takvog protivnika, izgledali smo sasvim pristojno. Dopustili smo im više prilika, mi svoje nismo iskoristili, oni svoju jesu i pobijedili su. I to je to.

Za portal je Andrij Jarmolenko, ofenzivno krilo izbornika Ševčenka, prenio svoje dojmove s maksimirskog travnjaka:

- U prvih dvadesetak minuta hrvatska je reprezentacija presingom stvorila puno prilika pred našim golom. U drugom smo poluvremenu napravili neke taktičke prilagodbe i bili smo bolji. a Ševčenko je od mene zatražio da više idem u napad.

Jesu li vas Hrvati iznenadili?

- U određenoj mjeri, da. Iako smo analizirali njihovu igru, Čačić nam je ipak uspio servirati poneko iznenađenje. Šanse? Imali smo prilike, nismo ih iskoristili, oni jednu od svojih jesu.

Oleh Kuznjecov, bivši ukrajinski reprezentativac, danas izbornik ukrajinske U-16 reprezentacije, iznio je svoje viđenje utakmice u Zagrebu.

- Rezultat je pravedan - kazao je Kuznjecov.

- Hrvati su stvorili više prilika, a iz njih su došli i do pogotka i pobjede.

Je li vas izbornik Ševčenko iznenadio sastavom?

- Da, na neki način. No stručni je stožer za svoju postavu i formaciju sigurno imao razloga. No moram istaknuti Matvijenka, taj 20-godišnjak nije davao do znanja da mu je to debi. Griješio je, no to se može pripisati uzbuđenju. Svaka čast Ševčenku što mu je u takvoj utakmici dao priliku.


Nikola Kalinić Goal HD - Croatia 1-0 Ukraine...

Neki naši igrači nisu bili na razini domaćih?

- Hrvati su radili presing, posebice u prvom poluvremenu, a naši igrači nisu uspijevali iskoordinirati obranu i napad.

U čemu je Kučer pogriješio kada je Kalinić zabio gol za pobjedu?

- U pitanju je bila elementarna pogreška, ne smiješ protivnika pustiti ispred sebe, pogotovo ne u kaznenom prostoru. Takav vrsni napadač poput Kalinića to ne oprašta. Vidljiva je razlika u brzini odlučivanja kod naših i hrvatskih igrača. Uostalom, nije čudo što hrvatski nogometaši jedu kruh u Realu, Barceloni, Juventusu, Fiorentini...

Po vama, je li Ukrajina nakon poraza u Zagrebu još u igri za SP?

- Naravno, unatoč gubitku tri boda u Zagrebu. Prijeđeno je tek pola puta kvalifikacija, a Hrvatima ni sastav pun zvijezda ne jamči da ni oni neće negdje izgubiti. Uostalom, najesen nam dolaze u Ukrajinu u goste. Izgubili smo samo jednu bitku, ali ne i rat...

Linker
21. travanj 2024 00:00