Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / Hanza Media
ČUDO U VARAŽDINU

NEOPISIVA SREĆA I VESELJE! HRVATSKI JUNACI NAKON VELIKOG PREOKRETA U VARAŽDINU 'Pokazali smo karakter i do zadnje sekunde vjerovali u pobjedu'

U susretu skupine 1 kvalifikacija za eurospko nogometno prvenstvo 2019. godine, hrvatska U-21 reprezentacija je u Varaždinu velikim preokretom u sudačkoj nadoknadi pobijedila čvrstu Bjelorusiju sa 2-1 (0-1).
Piše: Ivan HercegObjavljeno: 05. listopad 2017. 23:53

Nakon nevjerojatnog i rijetko viđenog preokreta i pobjede naše mlade reprezentacije pred novinare i reportere prvo su izašli strijelci pogodaka.

Lorenco Šimić, s osmijehom na licu, bio je pun dojmova:

- Bilo je doista teško, ali mislim da smo pokazali karakter i do zadnje sekunde vjerovali smo u preokret. Što se tiće mojeg pogotka koji je došao nakon ubačaja Karačića, čekao sam reakciju vratara i primijetio da ona nije bila najbolja. I srećom, postigao pogodak koji nas je potpuno vratio u igru i na kraju doveo do zaslužene pobjede.

Filip Benković bio je strijelac u 6. minuti sudačke nadoknade, što se osvetilo Bjelorusima zbog odugovlačenja igre.

- Sretan sam zbog ove vrijedne pobjede, mi nismo posustajali do posljednje sekunde i to nam se i te kako isplatilo. Ubačaj Balića bio je idealan, vjerojatno tako vježba u Udineseu, a sreća poslije pogotka - beskonačna. Još bih rekao da su to na neki način moje minute jer sam na sličan način već pri isteku utakmice postizao pogotke protiv Lokomotive i Slaven Belupa.

S velikim olakšanjem pred novianre je izašao naš izbornik Nenad Gračan. razumljivo, jer bila je to utakmica u kojoj smo rezultatski visjeli doslovno o niti. I njegove prve riječi su bile prije izjave: "takav je nogomet".

- Bitno je da smo dobli ovu tešku utakmicu i da smo osvojili tri velika boda s kojima sada možemo daleko lakše nastaviti u kvalifikacijama za EP. Bjelorusi su nekako čudna momčad koja je čekala na protunapade, a u obrani su bili zgusnuti i jedino nam je preostalo da preko bokova dođemo do pozitivnog rezultata. Srećom, to nam je uspjelo pri samom kraju, a da naša momčad ne ovisi samo o napadačima već o kolektivnoj igri, potvrdili su pogoci naših stopera Šimića i Benkovića.

Gračan se odmah okrenuo sljedećoj utakmici koja mladu hrvatsku reprezentaciju očekuje već u ponedjeljak, opet u Varaždinu, protiv vršnjaka iz Češke.

Linker
24. travanj 2024 15:45