youtube
KVALIFIKACIJE ZA EP

NEVIĐENO ČUDO U VARAŽDINU! 'MINI VATRENI' SLAVILI NAKON DRAME I DVA GOLA U SUDAČKOJ NADOKNADI Dinamov as zabio za veliku pobjedu i ludu feštu!

Doslovce u sudačkoj nadoknadi mladi su hrvatski nogometaši napravili preokret u srazu s Bjelorusijom u prvom od dva varaždinska domaćinstva na kvalifikacijskom putu prema Europskom prvenstvu u Italiji 2019.
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 05. listopad 2017. 22:07

HRVATSKA - BJELORUSIJA 2:1

Strijelci: 0:1 - Bakhar (48), 1:1 - Šimić (90), 2:1 - Benković (90)

HRVATSKA (4-3-3): Posavec - Karačić, Šimić, Benković, Sosa - Ivanušec (od 57. Turčin), Šunjić, Moro - Vlašić (od 76. Balić), Jakoliš, Brekalo. Izbornik: Nenad Gračan.

BJELORUSIJA (4-4-2): Šćerbitski - Kvalko, Pavlović, Volkov. Pečenin - Bessmartn (od 72. Kljuko), Berezkin, Klimović, Antilevski - Gromiko (od 88. Ivanov), Bakhar (od 63. Ševčenko). Izbornik: Ljudas Rumbutis.

Naš stoperski par, Lorenco Šimić u 91. i Filip Benković u 95. bili su strijelci za 2-1 i važna tri boda koja moraju oploditi u ponedjeljak na istome mjestu protiv Češke, kako bi se učvrstili na 1. mjestu skupine 1.

Nenad Gračan se ipak odlučio za Lorenca Šimića kao partnera Benkoviću na stoperu, ostalo očekivano, s time da je 'desetku' nosio Nikola Vlašić, a nedovoljno zaliječeni Ante Ćorić na klupi bio s 'osmicom'. Gosti, pak, u dva bloka, vrebanje kontre, ali i strpljiva pas-igra kad bi kretali u napad sa svoje polovice.

U prvom poluvremenu je najbolju priliku za naše propustio Jakoliš u 23. minuti, okliznuvši se u presudnom trenutku, izvrsno ga je uposlio Brekalo, prije toga je dvaput izdaleka, ali lijevom nogom, prijetio Moro. Gosti su u 17. minuti opasno zaprijetili iz slobodnog udarca, a u 38. je Gromiko neuspješno pokušao iznuditi 11-erac. Rijetko su Bjelorusi prelazili na polovicu domaćih, no Hrvati nikako nisu uspijevali probiti njihovu zgusnutu formaciju, a visoke, nabačene lopte, bile su lak plijen suparničkih stopera.

U drugo poluvrijeme Hrvatska je ušla s istim ljudstvom, ali promijenjenom formacijom u 4-3-3, Ivanušec se pomaknuo na desnog veznog, a Vlašić na desno krilo, Šunjić je ostao jedini defenzivni vezni. I odmah se dogodila prilika za goste preko naše lijeve strane koju je uklizavanjem spasio Šimić, da bi nakon tog kornera cetarfor Ivan Bahar više sretno nego spretno glavom svladao Posavca za 0-1. Bio je to općenito prvi udarac unutar okvira vratiju na utakmici. Uskoro je naš vratar obranio dalekometni pokušaj Antilevskog. Uglavnom, nadmetanje je živnulo, Gračanovi izabranici ubrzali su igru, ali i više griješili u zadnjoj trećini terena.

Ulaskom Turčina Vlašić se vratio na polušpicu, a Hrvatska na 4-2-3-1. Tek u 61. minuti vratar gostiju je prvi put intervenirao, ali Jakolišev udarac usporio je i blok. Pokušavali su naši ponajviše preko vižljastog driblera Brekala u tandemu sa Sosom, dok Vlašiću ideje nisu prolazile, pa ga je od 76. minute zamijenio Balić, no dobio je Niksi pri izlasku s terena pljesak Varaždinaca, za trud...

U 80. minuti Jakoliš nije iskoristio kiks Pačenjina, nije uspio iznuditi ni prekršaj vratara. U samoj završnici Bjelorusi su se povukli, navlačili naše na nabacivanja, Gračanu je poslao u napad i Benkovića i Šimića, formacija gostiju 6-3-1 odoljevala je svim iskušenjima do pet minuta sudačke nadoknade. Prvo je na Karačićevu dugu loptu iz dubine Šimić glavom nadvisio vratara gostiju, a u posljednjem prekidu Balić je na drugoj vratnici pronašao Benkovića koji je ponovno pokazao zašto ga zovu 'Big Ben'.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 10:27