Screenshot: YouTube
POVIJESNA UTAKMICA

NEZAPAMĆENA HISTERIJA NA KOSOVU ZBOG DOLASKA HRVATSKE Vijesti zvuče nestvarno - cijeli stadion je rasprodan u šest sati!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. rujan 2016. 19:48

Hrvatska reprezentacija predvođena Lukom Modrićem sljedećeg tjedna kreće na prva dva gostovanja u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2018, i to protiv dviju reprezentacija s kojima se Vatreni dosad još nisu susreli.

Hrvatska će u četvrtak 6. listopada gostovati kod Kosova, a tri dana poslije, 9. listopada igraju u Finskoj.

Nikada Vatreni nisu igrali protiv ove dvije reprezentacije, a vijesti koje stižu s Kosova uoči povijesne utakmice za domaćina svakako podižu atmoseru. Naime, utakmica će se igrati u albanskom gradu Skadru (niti jedan stadion na Kosovu ne ispunjava uvjete UEFA-e pa će se igrati na stadion 'Loro Boriçi'), a svih 17.000 ulaznica koliko je pušteno u prodaju planulo je u rekordnom roku. Po informacijama s lica mjesta, karte su planule u šest sati!

Euforija je veća čak i od one prije godinu dana kada je u Albaniji gostovala reprezentacija Srbije, a razlog je jednostavan - nogometna reprezentacija Kosova prvi put u svojoj povijesti igra službenu domaću utakmicu i to u kvalifikacijama za SP.

Kosovo
REUTERS/Kai Pfaffenbach / REUTERS

Uz to, Kosovo je u prvom kolu remiziralo u Finskoj 1:1 pa su nade domaćina velike, iako u goste stiže moćna Hrvatska predvođena Lukom Modrićem.

Linker
15. travanj 2024 01:44