CROPIX
RUSIJA JE PRIORITET

ODLUKA HNS-A RASTUŽILA JE SLAVONCE, ALI ONI SU PONOVNO POKAZALI VELIKO SRCE 'Ne želimo se ni sa kim svađati, Hrvatska je uvijek ispred svega!'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 23. rujan 2017. 17:18

Odluka Izvršnog odbora HNS-a rastužila je Slavonce, mnoge i razočarala, no bilo koje drugo rješenje od selidbe utakmice s Gradskog vrta na Rujevicu očito bi bilo isuviše riskantno.

- Izuzetno nam je žao što nećemo moći biti domaćini i ugostiti reprezentaciju Hrvatske u utakmici s Finskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Poduzeli smo doslovno sve što je s naše strane bilo moguće da se taj susret odigra na našem stadionu, nabavili i poseban stroj za isušivanje travnjaka, dali zaista maksimum u svakom pogledu i nadali se pozitivnom ishodu. Dakako da shvaćamo nezadovoljstvo i razočaranje ljubitelja nogometa u Osijeku i diljem Slavonije i Baranje jer svi smo se veselili dolasku naših najboljih nogometaša, kojima smo uvijek bili dobri domaćini, što su i oni sami učestalo isticali. To je uvijek bio poseban događaj za sve nas, ali na vrijeme i neke okolnosti, ipak, ne možemo utjecati - priopćio je Igor Galić, direktor NK Osijek.

Rijeka, 210817.
Stadion na Rujevici.
Trening nogometasa HNK Rijeka uoci uzvratne utakmice play offa Lige prvaka izmedju Rijeke i Olympiakosa. 
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

U klubu iz Gradskog vrta istaknuli su da potpuno razumiju težnju Hrvatskog nogometnog saveza da djeluje prvenstveno u interesu hrvatske reprezentacije.

- Ukoliko stručni stožer najbolje nacionalne vrste smatra kako je teren od presudne važnosti za plasman na Svjetsko prvenstvo, NK Osijek kao suorganizator utakmice ne može inzistirati na domaćinstvu u Gradskom vrtu. Svi moramo imati zajednički interes u ovom slučaju i stoga se ne želimo ni s kim svađati, bilo koga prozivati i podizati tenzije. Naravno da smo tužni, možemo reći i razočarani uslijed ovakvog raspleta situacije, no ništa više nismo mogli učiniti od onoga što smo poduzimali svih ovih proteklih dana - podvukao je Galić.

Direktor kluba iz Gradskoga vrta je u zaključku istaknuo...

- Vodstvo reprezentacije odgovorno je za rezultat i plasman na Svjetsko prvenstvo, tako da nam ne preostaje ništa drugo nego uvažiti odluku HNS-a, bez obzira na to što smo se nadali i vjerovali da će ona biti drugačija. No Hrvatska je ispred svega, tako uvijek mora biti!

Linker
26. travanj 2024 03:12