Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images
NIJE DAO RUKU VATRENIMA

OSIM SLABIJEG IZDANJA VATRENIH I MAĐARSKI SUDAC POD POVEĆALOM Kassai je oštetio Hrvatsku: Ovo su ključne odluke koje su usmjerile tijek susreta!

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 07. rujan 2017. 00:48

Mađarski sudac Viktor Kassai ozbiljno je oštetio Hrvatsku na utakmici s Turskom i tako izravno utjecao na rezultat. Već se pisalo da je on jedan od glavnih krivaca što se uopće počelo razmišljati o videotehnologiji za pregledavanje spornih situacija, koja još nije postala uvjet, ali se koristi u nekoliko liga te ju je FIFA već koristila na Svjetskom klupskom prvenstvu i na Kupu konfederacija.

Da se ta tehnologija koristi i u kvalifikacijama, Hrvatska bi dobila kazneni udarac na startu utakmice zbog igranja rukom Tosuna koji je trebao biti i isključen.

Kassai to jednostavno nije vidio, a nije ni pomoćnik Toth, a uzalud mu što je utakmicu izuzev toga vodio jako dobro i autoritartno dodjeljujući ispravno stegovne mjere uz ujednačen kriterij i pokazujući smisao za puštanje igre kada je to trebalo.

Turci su bili oštećeni u Harkivu, digli su veliku buku s razlogom, a sada im je Kassai dao ruku, odnosno nije je vidio što je tijek utakmice odnijelo u drugi pravac.

KLJUČNE ODLUKE KASSAIA 1. RUKA YILMAZA U 9. minuti trebao je biti sviran jedanaesterac kada je Yilmaz nakon ubačaja Modrića igrao rukom, a na drugoj vratnici čekao je Vida koji se spremao zabiti. Velika pogreška koju je trebao vidjeti i pomoćnik Toth, a Tosun je mogao/morao biti i isključen. 2. RUKA LOVRENA U nastavku su Turci tražili jedanaesterac u 55. minuti kad je lopta Lovrena pogodila u ruku nakon što je išao ispucati nogom, no Kassai je to dobro vidio jer je to bilo potpuno nenamjerno, a ruka je bila u prirodnom položaju. 3. FAUL NA MANDŽUKIĆU Vodio je bitku Mandžukić sa Soyuncuom prije primljenoga pogotka izvan kaznenoga prostora turske selekcije, bio je to dvoboj napadača i stopera nakon kojega je naš centarfor pao i tražio prekršaj, koji je vrlo vjerojatno i bio.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
23. travanj 2024 21:59