sn ilustracija
SVI SE ONI NADAJU MJESTU

OVO JE PEDESET VATRENIH KANDIDATA ZA RUSIJU! TKO ĆE UPASTI NA DALIĆEV POPIS? Hrvatske nogometaše čeka nesmiljena borba za mjesto među 23 za SP

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. studeni 2017. 16:48

Hrvatske nogometaše čeka nesmiljena borba za mjesto među 23 za Svjetsko prvenstvo, dovoljno je staviti na stol dvije činjenice: Zlatko Dalić imao je u Grčkoj upravo 23 imena, a zbog ozljeda izostali su Ćorluka, Badelj, Kovačić, Pjaca i Jedvaj. Menadžeri, klubovi, razni interesni lobiji upirat će da se baš njihov pulen nađe u tom popisu i ne bi čudilo da ako bude poziva izborniku, otvorenih ili prikrivenih sugestija da ne zaboravi njihova igrača. Što ne znači da će poslušati.

Hrvatska kandidata ima više nego ikad. Drži li u glavi koji je to širi kadar, pitali smo Dalića.

- Vrijeme do Rusije iskoristit ću da obiđem igrače, sve potencijalne kandidate, da vidim tko što i kako igra. Kao što je moj stil, a to ste vidjeli protiv Grčke u Zagrebu, u tom će krugu biti oni koji su najbolji i najspremniji, koji budu 100 posto orni zaigrati. Ti će na SP. Dakako, ova skupina igrača koja je iznijela kvalifikacije, pogotovo dvije zadnje utakmice, sigurno će biti okosnica, ali imat će šanse i drugi ako budu pravi.

Možete li ponuditi neka nova imena barem za širi popis od pedeset igrača?

- Neću raditi toliko širok popis. Zna se tko je reprezentacija, tu može biti 25 imena, maksimalno 30. Imamo taj kadar, o pojedincima ne mogu govoriti. Daj Bože da se oporave ozlijeđeni, a ostali? Pratit ću sve pa se možda netko nametne u pola godine.

Hoće li Vedran Ćorluka moći biti pravi u Rusiji s obzirom na to da već skoro godinu dana ne igra?

- Ćorluka je vrhunski znalac, treba nam u konkurenciji u obrani, ali vidjet ćemo. Ne mogu ovog trena ništa govoriti o njemu kad ne igra. Pokazat će se sljedećih mjeseci.

Strategija je da prednost dobiju oni koji su standardni u klubovima, igračima koji zapadnu u drugi plan bitno će se smanjiti šanse?

- Nama trebaju spremni igrači, koji su u prvom planu, u formi, koji imaju ritam.

Mi smo ipak sastavili listu 50 kandidata. Imali smo ih i više, ali da ne odemo na prevelike brojke, morali smo postaviti gumicu. Hrvatska, koja je s C ekipom svladala Meksiko, danas izgleda gotovo kao da je Njemačka. Po brojnosti igrača koji se nadaju. A zapravo je pozicija jako malo jer je jasno da su sigurni: Subašić, L. Kalinić, Livaković, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Modrić, Rakitić, Brozović, Badelj, Kovačić, Perišić, Mandžukić, Kramarić, N. Kalinić. Ako budu zdravi i u pravoj formi, onda i Ćorluka i Pjaca, to je već 18. A Dalić jako cijeni Rebića i Vlašića. Čini se, i Pašalića. Mjesto bi mogao imati i Bradarić kao jedini klasični zadnji vezni, uz Badelja, ali mjesto na Dalićevu popisu posljednjoj četvorici ovisi o tome kakvima će se pokazati. A gdje su tek svi ostali... Rijetko bude bez ozljeda, zdravlje će također krojiti listu.

sn ilustracija

Linker
23. travanj 2024 10:48