Foto: Sportske novosti
PRVIH 11 ZA UKRAJINU

POGODITE OKO ČEGA SE NE SLAŽU SLAVNI DINAMOVAC I HAJDUKOVAC U 11 VATRENIH Mandžukića ja, Kalinića ti: Odlučite sami - koji sastav Hrvatske je bolji?

Dva hrvatska trenera Branko Ivanković i Goran Vučević napravili su za SN svoje postave hrvatske reprezentacije u utakmici s Ukrajinom.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. ožujak 2017. 22:53

Branko Ivanković, trener kultnog iranskog kluba Persepolisa, nakratko je u Zagrebu. Kako bi iskusni stručnjak posložio Vatrene u petak, kako bi mu izgledala obrana, tko bi trebao na krila, tko u špicu, bi li pozvao nekog novog igrača s obzirom na ozljede Ćorluke i Vrsaljka?

- Kad je Ante Čačić slao pozivnice, onda je sigurno računao i na neke neočekivane situacije. Dakle, kad je razmišljao o rosteru, imao je alternative, bez obzira hoće li mu se netko ozlijediti ili ne. To znači da Čačić ima rješenja - kaže Ivanković.

Mandžukić u špicu, Pjaca lijevo, Kalinić starta s klupe

Gdje bi Profesor gurnuo Mandžukića, u špicu li na lijevi bok?

- Bez obzira što Mandžukić u Juveu igra na poziciji lijevog boka, to nije njegova prava pozicija. Na toj poziciji on nije dovoljno iskorišten. Može on to odigrati, ali je bolje da igra na centralnoj poziciji, a da na lijevo igra Pjaca koji se, po meni, bolje snalazi na toj poziciji. Naravno, a molim da to napišete, nisam ‘unutra’, s reprezentacijom da bih točno odredio sve, da ih tako nazovem, koordinate. Zapravo, Čačić ima samo dvije dvojbe, treba li staviti Kalinića u špicu, a Mandžukića na lijevi bok, odnosno ima li u sastavu mjesta za Kovačića. Sva sreća da nema puno dvojbi.

Ima li Mateo Kovačić mjesto u udarnom sastavu?

- Rekao bih da u veznoj liniji Modrić, Rakitić, Badelj i Brozović, koji može igrati na desnoj strani, imaju prednost. Sad je stvar Čačićeve procjene hoće li mijenjati sustav ili ne, o tome zaista ne mogu govoriti. Ono što mogu kazati je da uvijek igram drukčije nego što igra protivnik. To radim zbog toga kako bih poremetio suparnika i njegov način razmišljanja. Dok se on privikne, imam prednost - zaključuje Ivanković.

GORAN VUČEVIĆ: Kalinić trpa i mora biti u sastavu

Goran Vučević veli da bi njemu svakako u špici napada igrao Nikola Kalinić, da on ne bi imao nikakve dvojbe.

- Kalinić igra u sjajnoj formi, zabija praktički na svakoj utakmici, on jednostavno mora biti u sastavu. S druge strane, Mandžukić se u Juventusu izvrsno snalazi na lijevom boku, tako da bih ja sigurno tako posložio momčad i držim da Čačić tu ne bi trebao imati dvojbe - veli Vučević.

Drži da neće biti problema u obrambenoj liniji, te da će zamjene za Ćorluku i Vrsaljka znati odraditi dobro svoj zadatak.

- Tin Jedvaj itekako može odigrati jako dobro na poziciji desnog bočnog, to je pokazao u dresu Bayera iz Leverkusena. Kad mladić igra Ligu prvaka ne toj poziciji, onda može to igrati u reprezentaciji. Također, držim da Matej Mitrović, koji se odlično snašao u Bešiktašu, može odgovoriti svojoj zadaći na stoperskoj poziciji.

Vučević kaže da je, po njemu, najveći problem na lijevom bočnom.

- Gledajte, ne bih htio da itko pomisli kako imam nešto protiv Josipa Pivarića. Ma, ni najmanje. Momak igra u Dinamu, već ima iz sebe igara u nacionalnom dresu, iskustva, konačno ima 28 godina. Međutim, ja bih da sam na Čačićevu mjestu pozvao Ivana Strinića, bez obzira na minutažu u Napoliju. Mišljenja sam da bi on bolje odradio taj posao. Po meni, Strinić je morao biti u reprezentaciji.

Po njemu je još jedan igrač trebao biti u reprezentaciji...

- Eto, meni stvarno nije jasno zašto je izbornik zaobišao Marija Pašalića? Po svemu je veznjak Milana trebao biti tu.

Onda je zastao, pa nadodao...

- Nemojte slučajno pomisliti da ja imam nešto protiv izbornika. Dapače, cijenim njegov rad, njegove rezultate, njegov izbornički gard. Ali mislim da su Strnić i Pašalić trebali biti pozvani.

Kad je u pitanju moguće igranje Kovačića, Goran Vučević na kraju kaže...

- Tu sam pristalica da igraju oni koji su stalno u pogonu, Kovačić, nažalost, nije.

Linker
19. travanj 2024 20:35