Cristiano Ronaldo u utakmici protiv Mađarske
 Clive Brunskill/Getty Images
LJUTI NA IZBORNIKA

PORTUGALSKI NOVINARI OGORČENI UOČI UTAKMICE 'Neshvatljivo! A cijela nacija ga želi vidjeti...'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 24. lipanj 2016. 22:19

Odmah nakon saznanja da Hrvati igraju s Portugalom, krenula je migracija portugalskih novinara prema Deauvilleu. S jednim od njih popričali smo o predstojećem srazu u Lensu.

- Nismo baš presretni ždrijebom. Ne toliko zbog vas, koliko nas brine igra Portugala u skupini. Niti u jednoj od tri utakmice nismo potvrdili status favorita - priča Jorge Silva iz A Bole pa objašnjava:

- Neki ključni igrači su zakazali. Moutinho bi trebao biti ključan igrač na sredini terena, a on je izvan forme. Nadu budi Ronaldo koji se počeo dizati, ali niti on ne može sve sam.

Portugalci najčešće gledaju sami sebe. Načelno, protivnik ih ne zanima previše. Jorge Silva će nam reći kako svi znaju za Modrića i Rakitića, ali načelno ih naša reprezentacija brine kao lanjski snijeg.

- To nije samo slučaj s vama već sa svakom reprezentacijom s kojom smo igrali.

U Portugalu su dosta ljuti na njihova izbornika Fernanda Santosa.

- Zamjeraju mu tvrdoglavost. Cijela nacija želi vidjeti Renata Sanchesa na travnjaku, ali on odbija pružiti priliku mladiću od kojeg se puno očekuje u budućnosti. Neshvatljivo, ali to je Santos.

Hrvatska - Portugal

Kako ćemo proći, čemu se nadate, što sanjate?

Još jedna pobjeda na putu do finala

Ronaldo će proigrati baš protiv nas, crno nam se piše

Bit će čupavo - odlučivat će sitnice

Iako se najavljuje invazija Hrvata na stadion u Lensu, naš sugovornik smatra kako su Portugalci odnijeli pobjedu u tom segmentu i prije nego je utakmica počela.

- U sve tri utakmice u skupini, naših navijača bilo je 60 do 70 posto više na stadionu i siguran sam kako će tako biti i ove subote u Lensu. Znate, naša imigracija u Francuskoj je izrazito brojna. Kažu kako je Pariz odmah iza Lisabona po broju Portugalaca, a ispred Porta. Nažalost, problem je što ne igraju navijači već oni na travnjaku, a tamo se nemamo čime pohvaliti nakon utakmica u skupini - završio je Jorge Silva kojem smo poželjeli sreću predstojeći vikend.

Na putu prema Lisabonu.

Linker
16. travanj 2024 14:46