Boris Kovacev / CROPIX
NOVI-STARI REPREZENTATIVAC

POVRATAK ZABORALJVENOG BEKA! U POTPUSNOSTI JE OPRAVDAO POZIV IZBORNIKA ZLATKA DALIĆA 'Nakon Grčke, nikad se nisam osjećao potpunije kao igrač'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 16. studeni 2017. 23:44

Ivan Strinić, 30-godišnji hrvatski reprezentativac, vratio se u Genovu, u svoj klub Sampdoriju, gdje su ga dočekali s čestitkama, ali i s izvjesnom zavisti...

- Ne znam što bih vam drugo rekao nego da sam sretan, blistam od zadovoljstva. Prošao sam dosta toga u karijeri, ali mogu vam kazati da se nikad nisam osjećao potpunije kao igrač. Ono u Zagrebu bila je prava revija, ali ništa manje zadovoljstvo nije bilo ni u Pireju, to kako smo odigrali, ostali neporaženi - rekao je Strinić.

Bez obzira na pozitivan rezultat, ipak je dojam da ste svi zajedno na neki način ostali dužni, igrali ste podređenu ulogu u uzvratu?

- Ne slažem se, igrali smo onako kako je trebalo. Čvrsto, bez nekih nepotrebnih ekshibicija, baš na 0-0. I svi smo zadovoljni, jer smo pokazali da smo u stanju kontrolirati rezultat. Kod nas je bilo umora, Grci su imali nekoliko svježih igrača, ali nisu nam mogli baš ništa.

Zadovoljni ste povratkom u reprezentaciju?

- Nisam nikad otišao, barem u mislima i po željama. A što mogu biti nego zadovoljan. Svjestan sam nekih detalja koje moram popraviti. Katkad se dogodi da zakompliciram sam sebi život. Nije da se vadim, ali dogodi se da dobijem loptu, ali i igrača. Mogao sam u par navrata nabiti loptu, tako nisam navikao. Ovdje u Italiji nema nabijanja bez rezona.

Kako su vas dočekali u kampu Sampdorije?

- Znate kako je, Hrvatska se plasirala, mi smo prošli dodatne kvalifikacije, a Italija je zapela, otpala. Šokirani su, svi govore kako se to nije smjelo dogoditi, prvi put od 1958. ‘azzurri’ ne idu na mundijal.

Što vam je rekao trener Marco Gianpaolo?

- Ništa posebno, vidjeli smo se letimice. Njemu je puna kapa problema, jer sad igramo protiv Juventusa. To je veliki događaj za navijače Sampa, oni se posebno žeste kad se igra protiv gradskog rivala Genoe i protiv velikih klubova.

Carl Recine / Livepic / REUTERS

I, čemu se nadate?

- Ove sezone letvica je visoko podignuta, trenutno smo šesti. Imamo 23 boda, četiri manje od Rome, četiri više od Milana. To je super pozicija. Volio bih da pobijedimo, želio bih tako pomoći Napoliju da odmakne od Juventusa na čelu tablice.

Navijači traže pobjedu?

- Svi vjerujemo u pobjedu. Naši navijači su posebni, koreografije su im spektakularne. Bit će žestoko, stadion Luigi Ferraris, kažu da je najstariji u Italiji, zaista je pravi nogometni, gledatelji su formalno uz teren.

Luigi Ferraris bio je kapetan Genoe, a u prošlom kolu pobijedili ste baš gradskog rivala, poslije tog poraza smijenjen je Ivan Jurić?

- Slavlje je bilo kao da smo postali prvaci Italije. To je tako, između klubova je netrpeljivost. Žao mi je zbog Jurića, sreli smo se prije utakmice, ali još nisam s njim razgovarao...

Linker
25. travanj 2024 13:12