Foto: Damir Krajac / CROPIX
'SVIM SILAMA ŽELE U RUSIJU'

POVRATNIK U REDOVE HRVATSKE REPREZENTACIJE UPOZORAVA 'Bit će to 'na nož', ali ako Grci izvuku dobar rezultat u Maksimiru, u uzvratu će gorjeti!'

MARIN LEOVAC ZA SN Igrač solunskog PAOK-a, povratnik u redove hrvatske reprezentacije
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. listopad 2017. 18:06

Marin Leovac (29), momak rođen u Jajcu, opet je među Vatrenima! Bivši igrač bečke Austrije i Rijeke, a danas lijevi bočni vodeće momčad grčkog prvenstva PAOK-a posljednji put igrao je za Hrvatsku u prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Irske (3:0 za Hrvatsku) 16. studenog prošle godine u Belfastu. Ukupno je za Vatrene igrao četiri puta, osim spomenutog sraza s Ircima, odigrao je još dvije prijateljske utakmice, protiv Argentine u Londonu, te Gibraltara u Varaždinu, a ubilježio je i jedan nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Francuskoj protiv Italije u Splitu, kad je u drugoj minuti sudačke nadoknade ušao umjesto Matea Kovačića.

Leovca je prvi put u reprezentaciju pozvao Niko Kovač za već spomenuti sraz s Gaučima, u studenom 2014. Novi izbornik odlučio ga je pozvati za krucijalne utakmice protiv Grčke.

- Jako sam sretan da sam nakon dužeg vremena opet u reprezentaciji. Nije floskula, ali zaista jedva čekam da stignem na okupljanje, da se vidim s momcima. Nazvao me prije nekog vremena izbornik Dalić, kazao mi je da sam u kombinaciji, a s obzirom da me pozvao znači da sam igrao dobro za svoj klub - kazao nam je Leovac.

U nedjelju je igrao za svoj PAOK na Karaiskakisu, domu Olimpiacosa, na mjestu gdje će Vatreni igrati uzvratnu utakmicu protiv Grčke.

- Doživjeli smo prvi poraz u prvenstvu protiv Olympiacosa, ali mislim da smo bili bolja momčad. Dobro nam ide u prvenstvu, dok sad razgovaramo prvi smo na ljestvici (jučer navečer su igrali AEK i Atromitos nap.a), napredujemo u igri iz utakmice u utakmicu.

U Hrvatskoj nas naravno sve zanima kako dišu Grci pred obračune s Vatrenima. Leovac je jedini hrvatski reprezentativac koji igra u Grčkoj, najbolje može osjetiti atmosferu.

- Evo, kod nas u svlačionci PAOK-a svi grčki nogometaši su svjesni da Hrvatska ima iznimno kvalitetne igrače. Mogu vam kazati samo jedno, na temelju onoga što vidim ovdje u Grčkoj - to će biti dvije utakmice na nož! Grci žele na Svjetsko prvenstvo svim srcem, sve će napraviti kako bi u tome uspjeli. Oni znaju da protiv nas moraju odigrati i bolje od svog maksimuma.

Leovac drži da neće biti lako slomiti Grke, ali je optimist...

- Daleko od toga da će biti lako, ali Hrvatska ima sjajne igrače, kvaliteta je na našoj strani. Bila bi ogromna šteta da ne odemo na SP jer nam je tamo mjesto. Grci godinama ne mijenjaju nešto bitno u svojoj igri, i pod izbornikom Skibbeom jako dobro stoje defenzivno. Tu su zapravo najjači, slabiji su kad treba graditi igru. Međutim, imaju vrlo brzu transformaciju u polukontre i kontre. U Zagrebu će sigurno igrati jako defenzivno... A držim da se bez obzira na rezultat u Zagrebu, neće previše otvoriti niti na Karaiskakisu. To je njihov stil igre, ne mogu ga promijeniti preko noći.

Kad smo ga pitali koje bi grčke igrače izdvojio kao najbolje, veli...

- Najopasniji je svakako Mitroglu, napadač Marseillea, a jako je neugodan i Fortunis. Na stoperskim pozicijama su najbolji. Tu igraju stvarno vrsni igrači Manolas iz Rome, Papadopoulos iz HSV-a, Sokratis iz Borussije.. Također, moram spomenuti Zecu iz Kopenhagena. Da, ima Grčka zaista dobrih igrača.

Priča nam ono što znamo, da će na Karaiskakisu biti paklena atmosfera. S tim da će na tu temu dodati:

- Da, atmosfera će biti paklena, ali isto tako ona će u mnogočemu ovisiti o rezultatu utakmice u Zagrebu. Ako Grci izvuku, a ja vjerujem da neće, dobar rezultat u Maksimiru, ako osjete da bi mogli u Rusiju, onda će Karaiskakis biti krcat do vrha, onda će Karaiskakis gorjeti! No, bez obzira na sve, na moguću paklenu atmosferu na Karaiskakisu, na činjenicu da je Grčka dobra reprezentacija, sve je u našim rukama. Hrvatska je mnogo puta pokazala da je najbolja kad je bilo najteže. Vjerujem da će tako biti i protiv Grčke!

Linker
20. travanj 2024 04:54