reddit
'JE LI TO DEFINITIVNO?'

PREKRASAN TRENUTAK U KARIJERI HRVATA KOJI JE GODINAMA ČEKAO SVOJ TRENUTAK Novi Vatreni nije mogao vjerovati: 'Stvarno sam pozvan i za Island?'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. svibanj 2017. 21:50

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić jučer je osim popisa igrača koji su danas otputovali u SAD, objavio i listu kandidata za daleko važniju kvalifikacijsku utakmicu s Islandom.

Pozvao je 23 igrača, a nacionalna vrsta okuplja se za tu akciju 5. lipnja u Zagrebu kada će ujedno krenuti i na mini pripreme u Sveti Martin na Muri.

Na popisu nema ozlijeđenih Vedrana Ćorluke, Šime Vrsaljka, Marka Pjace i Andreja Kramarića, ali su tu zato Mario Pašalić, Franko Andrijašević i Ivan Santini.

Evo kako je hrvatski izbornik obrazložio pozivanje ovog trojca.

- Ti igrači su u dobrom tonusu, dobro igraju. S obzirom da su neki igrači ozlijeđeni, otvorio se prostor i pozvao sam te igrače koji su svojim prezentacijama zaslužili poziv. Pašalić, Santini i Andrijašević u kontinuitetu igraju dobro, te su zato tu u reprezentaciji.

Čačić je spomenuo još jednu bitnu stvar.

- Svi ti igrači koje sam pozvao nisu samo kandidati za utakmicu s Islandom, već i za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Širimo reprezentativnu vrstu. Uvijek govorim da pozivam sve najbolje što Hrvatska ima kako bi otišli tamo gdje nam je mjesto, na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji!

Izbornik je dakle pozvao trojicu igrača koju je hrvatska nogometna javnost dugo zazivala. On je pak očito sve pozorno pratio i povukao poteze kad je smatrao da ih treba povući, na ovaj Čačićev izbor teško da će netko imati prigovora.

Santini: Stvarno sam pozvan i za Island?

Ivan Santini prvi je put došao među Vatrene, a kad je čuo da je pozvan i za utakmicu s Islandom nije mogao vjerovati.

"Je li to definitivno, još ne znam?"

Naravno da je definitivno.

"Prvo da s Meksikom dam sve od sebe, pa će onda vidjeti što će biti dalje. Sezona je za mena ispala iznad svakog očekivanja. Pokušat ću nastaviti tako i opravdati sve to. Uvijek sam se trudio pričati na terenu, znao sam da jednog dana svaki rad dođe na svoje".

Linker
23. travanj 2024 10:17