Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
ALARM U TORINU

PROBLEMATIČAN LIST HRVATSKOG JUVENTINA Ljetno pojačanje talijanskog velikana u dva mjeseca odigralo tek 50 minuta!?

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 28. listopad 2016. 14:56

Marko Pjaca aut je još najmanje tri tjedna. Potvrdilo se tako da je dr. Boris Nemec, za razliku od Juventusove liječničke službe bio precizan u dijagnozi.

Najnoviji nalazi talijanskih liječnika potvrdili su ono što su kolege iz reprezentacije Hrvatske utvrdili još na početku priprema za dvoboj s Kosovom i Finskom. Marko Pjaca ima napuknutu lisnu kost i nakon tri tjedna što je izvan pogona, mladi napadač Juventusa morat će biti u “boxu” još najmanje toliko.

Kad se Pjaca pojavio u reprezentativnom kampu početkom listopada poslan je na magnetsku rezonancu zbog bolova u listu. Naši su liječnici odmah ustvrdili da se radi o napuknuću kosti lista te da će to iziskivati nešto dužu pauzu.

Pjaca se vratio u Torino gdje su tamošnji klupski djelatnici požurili umanjiti polemičke note talijanskih novinara zašto se takva ozljeda nije primijetila prije nego je igrač otišao u reprezentaciju. Ključno je da je Pjaca tu ozljedu zaradio protiv Dinama u Maksimiru 27. rujna, ali se po povratku u Torinu priključio momčadi. Iako je osjećao bol, Pjaca je uvršten u igru pet dana kasnije protiv Empolija, ušao je u posljednjih 17 minuta. Očito se problem lista pogoršao i kad su to utvrdili reprezentativni liječnici, nije bilo druge nego Pjacu vratiti u klub na liječenje.

Juventusovo priopćenje prije dva dana samo je potvrda da je liječnička služba reprezentacije, na čelu s prof. dr. Borisom Nemecom, dobro procijenila stvari i od prvog dana ustvrdila ono što danas navode u torinskom klubu.

Bitno je naglasiti, dakle, da se Pjaca nije ozlijedio u reprezentaciji, kako se nemušto provlačilo kroz cijelu tu priču o igračevoj ozljedi, nego je ozlijeđen stigao u Zagreb. Dakle, nikoga se ne proziva, jer svakome se može dogoditi pogrešna procjena, ali činjenica je da Pjaca nije smio igrati u Empoliju nakon što je dobio udarac u maksimirskoj utakmici. Koliko je to pogoršalo pitanje oštećenja lisne kosti, znaju liječnici...

Kako god, Pjacina pauza odužit će se do najmanje šest tjedana od posljednje utakmice...

Linker
20. travanj 2024 13:05