Vojko Basic / CROPIX / CROPIX
FRAN(CESCO) TUDOR

PRVO IME VATRENIH KOJI SU ODUŠEVILI NOGOMETNU HRVATSKU 'Baš me ide, ne mogu ni sam vjerovati! Zabio sam na dan kad je otišao veliki Francesco Totti'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 30. svibanj 2017. 00:58

Ono što nije pošlo za rukom Jarniju, Šukeru, Prosinečkom, Bokšiću, braći Kovač... 2002. na SP-u u Japanu, ono što je ostalo nedostižno Srni, Ćorluki, Modriću, Rakitiću, Mandžukiću... 2014. na SP-u u Brazilu, ostvarili su Čop, Barišić, Šunjić, Škorić, Vlašić, Tudor... 2017. u Los Angelesu.

“Treća postava” nogometne reprezentacije sastavljena od igrača koji su dosad jedva “prismrdjeli” A-momčadi, pobijedila je Chicharita i njegove kolege, pritom je glavnu rolu odigrao Fran(cesco) Tudor, strijelac i asistent u velikoj 2-1 pobjedi.


Otro oso de Diego Reyes gooool de Croatia vs...

- Eto, sve se poklopilo, ne mogu ni sam vjerovati. Oprostio se u Rimu veliki Francesco Totti, ja sam istog dana zabio prvijenac za reprezentaciju - presretno je zborio Fran Tudor po dolasku u rodni Zagreb.

I ne samo to, osim te podudarnosti i istovjetnih “F.T.” inicijala, Fran se pohvalio još jednom: - Rođeni smo istog datuma - 27. rujna!

loš tretman Razlika između legendarnog Talijana i naše mlade nade je 19 godina, Totti je 1976. godište, Fran 1995. i pred njim je karijera u kojoj može poći stopama velikog Romina igrača.

Fran je nakon toga govorio i o pobjedi nad Meksikom:

- Došli su u objektivno jačoj postavi, no mi smo to ‘anulirali’ zalaganjem i ‘srcem’. Zadovoljan sam svojom i igrom suigrača, motiv nam je bio i loš tretman u medijima s kojim smo ispraćeni u Los Angeles. Ne volim se hvaliti, ali čekao sam onu loptu kod pogotka, osjetio sam je, presjekao i zabio. Slično sam bio presjekao i na utakmici s Rijekom, ali sam tada promašio puno veći zicer no što je bio ovaj - zaključio je Fran Tudor.


Gooool de Croatia vs Mexico

O odlasku iz Hajduka s kojim ima ugovor do 2019., nije previše razmišljao:

- Službeno sam još igrač Hajduka, ako i odem iz kluba, ja ću to i sam najvjerojatnije posljednji saznati.

Iako je pobjeda nad Meksikom “vijest dana”, o oproštaju Tottija govorio je i Tin Jedvaj. S punim pravom:

- Gledao sam snimku utakmice, otišao je jedan od najvećih igrača današnjice. Otišao je jedan od najvećih Rimljana u povijesti, namjerno ne kažem jedan od najvećih Talijana. Neizmjerno sam sretan što sam imao priliku igrati i trenirati s njim godinu dana. Želim mu da sada nađe svoj mir i da onda jednog dana nastavi raditi u nogometu...

Linker
18. travanj 2024 02:22