Ronald Gorsic / CROPIX
NOVA ULOGA

PRVO OBRAĆANJE JAVNOSTI NOVOG HRVATSKOG IZBORNIKA Dalić uoči odlučujućeg gostovanja u Ukrajini: 'Ne bojim se ničega. Igračima moram vratiti vjeru'

Novi hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić obratio se javnosti po prvi put nakon preuzimanja klupe od Ante Čačića uoči puta u Ukrajinu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2017. 18:44

Dalić je na klupi naslijedio Čačića nakon katastrofalnog remija (1:1) na Rujevici, a HNS je reagirao ekspresno.

Jeste li dugo razmišljali prihvatiti ponudu?

- Hvala na povjerenju koje mi je ukazano. Ja sam svjestan situacije koja je preda mnom, pred nama. Ne bojim se ničega. Vjerujem u ovu reprezentaciju i u ove dečke, da to mogu napraviti i bit ću spreman.

Nakon toga uslijedilo je pitanje što Dalić moženapraviti u ovom kratkom vremenskom razdoblju?

- Razgovarat ću s igračima i probati im vratiti povjerenje. To su igrači koji igraju kvalitetno i koji mogu igrati dobar nogomet. Možda nekomu fali malo naboja, ali ćemo to probati riješiti u ova dva dana. Znam da nije lako. Znam da to mogu i to ću napraviti.

Gdje ima najviše mjesta za napredak?

- Neću se vraćati u prošlost. Gledam samo naprijed. Gledam samo Ukrajinu. Probat ću napraviti sve u ova dva dana.

Što konkretno?

- Razgovarat ću s igračima. Sa svima njima. U kakvom su stanju, tko je spreman, tko nije.

Tko je sve otpao?

- Brozović je otpao zbog ozljede, a vidjet ćemo kakva je situacija s Mandžukićem. Nadam se da ćemo se vratiti s dobrim vijestima.

Je li dogovoren dugoročni ostanak ili je riječ samo o šok terapiji?

- Zaista ne mislim o tome što kasnije.

Što ste dogovorili sa Šukerom?

- Ja sam došao odraditi posao i napraviti što je moguće bolje. Što će biti kasnije, razgovarat ćemo. Sada nije vrijeme da pričamo o nekim drugim stvarima, sad je vrijeme samo za Ukrajinu.

U potpunosti ste uvjereni barem u remi?

- Moram vjerovati. Da ne vjerujem ne bih došao tu.

Koliko znate o Ukrajini?

- Znam koliko je dovoljno i koliko nam treba. Mislim da je u svemu tome najvažnija hrvatska reprezentacija i naši igrači. Moraju pokazati svoju kvalitetu.

Hrvatskoj za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju treba pobjedu u Kijevu, uz uvjet da Island ne pobijedi Kosovo, dok je za drugo mjesto i mogući plasman u doigravanje, koje je na rasporedu u studenome, našoj reprezentaciji dovoljan i bod na gostovanju u Ukrajini.

"Naši igrači igraju pred punim stadionima iz tjedna u tjedan, tako da im atmosfera u Kijevu sigurno neće biti opterećenje. Pun stadion može biti samo dodatni izazov, a u prvih 10 ili 15 minuta treba izdržati pritisak, zadržati stabilnost i mirnoću, a nakon toga moramo zaigrati svoju igru. Cilj nam je preuzeti kontrolu nad utakmicom", najavio je novi izbornik.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
20. travanj 2024 12:32