REUTERS
'NIJE SVE GOTOVO'

RAKITIĆ NE DOPUŠTA NITI MILIMETAR OPUŠTANJA, A OBRATIO SE I ANTI ČAČIĆU 'Čeka nas pakao, a ja jako dobro znam da se može nadoknaditi i minus četiri!'

Piše: HinaObjavljeno: 12. studeni 2017. 00:16

"U Pireju je teško igrati, pritisak publike je ogroman. U nedjelju nas čeka pakao. Ne samo da moramo odigrati najbolje, moramo biti spremni svake sekunde. Nema više popravka za tri dana, ovo je zadnji korak na putu prema Svjetskom prvenstvu", kazao je Ivan Rakitić uoči uzvratnog susreta protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za SP 2018.

Rakitić smatra da usprkos uvjerljivo zagrebačkoj pobjedi treba biti oprezan u uzvratu.

"U nogometu je uvijek sve moguće. Ja sam imao sreću da u dresu Barcelone nadoknadimo zaostatak od četiri gola razlike. Tako da nije sve gotovo", kazao je Rakitić i dodao:

"Moramo zaboraviti rezultat iz prve utakmice. Igrat ćemo kao da je ovo prva utakmica. Znamo da će Grci biti motivirani, željet će dokazati da utakmica u Zagrebu nije njihovo pravo lice. Mi moramo biti čvrsti, odlučni i mirni", dodao je Rakitić koji je prije 10 dana gostovao u Pireju s Barcelonom, a utakmica je završila bez golova.

Naglasio je kako u nedjelju očekuje tešku utakmicu, ali i dodao kako voli igrati pod pritiskom.

"Svjesni smo da postoje dani kada igraš bolje ili lošije, ali odlika velike reprezentacije je da izvučeš najbolje kad je teško. Mi želimo taj pritisak jer želimo biti među najboljima u Europi i na svijetu, želimo igrati pod pritiskom."

Rakitić se zahvalio bivšem izborniku Anti Čačiću, pohvalivši novog stratega.

"Naša dužnost je zahvaliti se bivšem izborniku, jer smo na ovaj put krenuli s njime. Svaka promjena ima nešto novo. Dalić je došao s vrlo jasnim idejama. On je pobjednik i to je prenio na naše igrače. Idemo u Rusiju uz njega i njegov stožer. Za mene je Hrvatska uvijek broj jedan. Dok treba, bit ću tu. Kad neće trebati, bit ću kući i navijati", rekao je Rakitić.

Linker
19. travanj 2024 12:36