Foto: Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

RUSIJA JE SVE DALJE, 'VATRENI BROD' SE TRESE, ALI I IZBORNIČKA KLUPA Evo kako je Ante Čačić reagirao na pitanje o mogućem otkazu

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 06. rujan 2017. 10:06

Hoću li voziti ove kvalifikacije do kraja, bez potresa i kriznih sastanaka, to nije pitanje za mene. Općenito, takva razmatranja držim nepotrebnima nakon ovakve utakmice za koju moji igrači zaslužuju čestitke. Samo pedeset-i-nešto sati nakon Kosova pružili su maksimum i odigrali vrlo dobru partiju, zbunio se sinoć Ante Čačić na pitanje ostaje li u kokpitu nacionalne momčadi nakon poraza kojim je kompromitirao izglede za put u Rusiju.

Hrvatski izbornik čestitao je domaćinu na pobjedi "jer je postigao gol", ali nije mogao zaobići spornu odluku Viktora Kassaija, koji je zažmirio na ruku Buraka Yilmaza na gol-crti.

- Budući da se kolega Lucescu žalio na odluke s prošle utakmice u Harkivu, onda ću i ja kazati kako nam nije dosuđen čisti jedanaesterac. Nije se oglasio niti nakon prekršaja na Mandžukiću uoči domaćinova gola, ali ne bih se dalje referirao na suce. Tu smo gdje jesmo, na istoj poziciji kao i prije dva kola. Držimo čelnu poziciju na ljestvici s jednakim brojem bodova kao i Island. Ova predstava kaže mi da nema razloga za skepsu i pesimizam, jer smo dominirali i kontrolirali utakmicu. Nedostajalo je samo preciznosti u završnici, bolje finalno dodavanje kojim bismo priredili pravu priliku i došli do pogotka.

Čačiću nisu najbolje sjela pitanja o kadrovskim odlukama. Zašto Kalinić koji je presjedio ljeto, a ne Kramarić koji zabija za Hoffenheim? Igra li Kovačić ovu ulogu u Realu?

- Kalinić i Kramarić ne konkuriraju za isto mjesto. Ako ste malo pratili, sigurno ste primijetili da Kramarić u klubu igra ofenzivnog veznog igrača. On nije napadač koji u formaciji 4-2-3-1 na sebe vuče suparničkog stopera. Kalinić je počeo jer je Mandžukić dobio šavove na potkoljenici, imao je svježine za 60 minuta. Što se tiče Kovačića, zadovoljan sam njegovom igrom. Ušao je u priliku, nažalost nije pogodio.

Mircea Lucescu nije se složio s Čačićevom ocjenom o Kassaijevu suđenju.

- On je među najpozvanijim europskim sucima za ovakve dvoboje. Sudio je fer, štitio je igru, odluku koju spominjete sigurno nije donio namjerno. Pobijedili smo zato što je momčad pružila vrlo zrelu, organiziranu, discipliniranu partiju. Čestitam igračima jer su imali dovoljno strpljenja i hrabrosti. Ovo je potpuno drukčija Turska od one iz prošle utakmice.

Linker
16. lipanj 2024 17:05