Umit Bektas / REUTERS
EKSKLUZIVNO ZA SN

ŠIME VRSALJKO NE ZNA ZA PREDAJU 'Nije sve tako crno kako mnogima izgleda! Prvi smo u skupini i kao prvi ćemo u Rusiju'

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko nakon dvije rujanske reprezentativne akcije preskočio tri utakmice Atletica, ali u subotu se vraća u Simeoneov kadar
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 24. rujan 2017. 17:35

U srijedu se u Primeri igralo peto kolo, Šime Vrsaljko opet nije bio u postavi Diega Simeonea. Čak ni na klupi. Nazvali smo desnog reprezentativnog beka da razbistri što se događa s njegovim zdravstvenim stanjem.

- Događa se ono što je u nogometu normalno, ali je grozno ako se dogodi u seriji. Eto, zadesila me serija pehova otkako sam se proljetos ozlijedio protiv Seville. Nadam se da će sad u subotu, kada igramo upravo protiv Seville, taj krug pehova biti zaključen - izgovorio je 25-godišnji Zadranin gotovo u dahu.

- Trener Diego Simeone porazgovarao je sa mnom, sam mi je prišao i inicirao razgovor. Bio je vrlo pozitivan prema meni, istaknuo je zadovoljstvo načinom na koji treniram i pristupam obvezama. Kazao mi je da samo tako nastavim, da me vidi kao dobrog igrača i da ima poseban plan za mene. Puno mi to znači, nema igraču goreg nego da ga muče ozljede, a onda kada se oporavi, da ne igra.

Zagreb, 020917.
Stadion Maksimir.
Europska kvalifikacijska utakmica reprezentacije Hrvatske i Kosova za Svjetsko prvenstvo 2018 u Rusiji.
Na fotografiji:    Luka Modric, Sime Vrsaljko, Arber Zeneli, Valon Berisha.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dobro je Atletico otvorio sezonu?

- Jesmo, ali sezona je duga i naporna. Velika je stvar da smo dobrog natjecateljskog ritma jer smo na početku imali četiri gostovanja zbog uređenja novog stadiona te smo ih odradili odlično. To je jasan pokazatelj da imamo kvalitetan i širok kadar igrača, a što je osobito važno za dužinu i težinu Atleticove sezone.

No nije sve tako ružičasto u drugoj (i) vašoj momčadi - vatrenoj.

Football Soccer - Atletico Madrid v PSV Eindhoven - UEFA Champions League group stage - Group D  - Vicente Calderon stadium, Madrid, Spain - 23/11/16 Atletico Madrid's Sime Vrsaljko PSV Eindhoven's Gaston Pereiro in action.    REUTERS/Sergio Perez  - RTST0U3
REUTERS/Sergio Perez

- Nije ni tako crno kako sada mnogima izgleda. Mi smo i dalje prvi u skupini za SP, imamo dvije utakmice koje moramo pobijediti, a to je bilo realno očekivati i prije. Skupina je teška i znalo se da će do kraja biti napeto.

OK, ali s dva poraza na zadnja dva gostovanja, Island i Turska, sve se kompromitiralo?

- Nema dvojbe da smo si otežali put za Rusiju. Sami smo si krivi što sada imamo imperative, ali ja sam uvjeren da imamo potencijala i snage da ostvarimo željene rezultate protiv Finske i Ukrajine te osiguramo Rusiju. I dalje ovisimo sami o sebi.

Što ako se dogodi neželjeni scenarij?

- Znate što; nemam odgovor na to pitanje jer takvu opciju, da ne idemo na SP, ni ne uzimam u obzir. Jednostavno, ne želim razmišljati u tom smjeru, strahovati, brinuti, nego se samo koncentrirati kako ostvariti bodove u posljednja dva kola. Nemamo pravo na grešku, svjesni smo, i moramo se sami vaditi kako smo sami i uprskali.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A

Linker
19. travanj 2024 19:07