Vedran Karuza / Novi List / CROPIX
ODMAH NA DOMAĆINA

SJAJNA GENERACIJA MLADIH VATRENIH LOVI DRUGI UZASTOPNI EURO U FINALU PRIJE FINALA: Na rasporedu je najteži suparnik, Hrvatskoj 'vise' dva važna igrača

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. ožujak 2017. 11:10

Hrvatska U-19 reprezentacija u Portugalu (17 sati po hrvatskom vremenu) igra svoju prvu utakmicu u elitnom kolu kvalifikacija za Euro koje će se ove godine igrati u Gruziji. Već prvi dan Male Vatrene očekuje svojevrsni finale prije finala, suparnik je domaćin Portugal.

Mnogi te dvije reprezentacije vide kao glavne kandidate za prvo mjesto, jedino koje vodi u Gruziju. Po dolasku u Portugal izbornik Ferdo Milin suočio se s prvim problemima.

- Ivanušec i Sosa žale se na lakše ozljede. Kako sad stvari stoje, vjerujem da će ipak biti spremni za utakmicu, da se situacija neće pogoršati - kazao je izbornik Milin.

Obojica bi trebali biti u startnoj postavi, ipak se radi o važnim igračima seniorskih momčadi svojih klubova, bio bi sigurno hendikep kad bi izostali iz ove važne utakmice.

Rijeka, 230316.
Kvalifikacijski elitni turnir za UEFA Europsko prvenstvo u 19 reprezentacija.  Utakmica Hrvatska - Bugarska.
Na fotografiji: Ferdo Milin.
Foto: Vedaran Karuza / Novi List / CROPIX
Vedaran Karuza / Novi List / CROPIX / CROPIX

- Očekujem tešku utakmicu u kojoj će odlučiti detalji. Osobno, usredotočen sam da najbolje što mogu odradim svoj dio posla, tako i od igrača tražim da maksimalno odrade svoj dio - govori Milin uoči dvoboja, ne želeći ničime na leđa svojih izabranika staviti ikakav imperativ niti pritisak.

Osim Portugala, u našoj su skupini Turska i Poljska.

Ovaj posljednji krug dat će još sedam sudionika ovogodišnje europske smotre, uz domaćina Gruziju, a samo prvo mjesto u skupini vodi dalje.

U prvom je kvalifikacijskom krugu Hrvatska U-19 vrlo uvjerljivo odradila posao: svladala je Cipar 4:0, Farske Otoke 5:0 te domaćina Crnu Goru 2:1.

EURO je na rasporedu od 2. do 15. srpnja, a prošle je godine Hrvatska U-19 bila jedan od osam sudionika završnice u Njemačkoj.

Hrvatske će boje braniti: Adrian Šemper (Lokomotiva), Maksim Oluić (Lokomotiva), Borna Sosa (Dinamo), Neven Đurasek (Dinamo), Branimir Kalaica (Benfica), Vinko Soldo (Dinamo), Josip Brekalo (Stuttgart), Karlo Igor Majić (Fortuna Düsseldorf), Nikola Moro (Dinamo), Davor Lovren (Dinamo), Ivan Nevistić (Rijeka), Marko Gjira (Dinamo), Jozo Stanić (Augsburg), Marin Šverko (Mainz), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Dario Špikić (Dinamo), Sandro Kulenović (Legia Varšava) te Luka Pasariček (Hajduk), koji je zamijenio ozlijeđenog Lovru Majera (Lokomotiva).

Linker
01. svibanj 2024 23:25