Clive Rose/Getty Images
SUBAŠIĆ SE VRAĆA NA GOL

SJAJNE VIJESTI ZA ČAČIĆA UOČI NAJVAŽNIJIH UTAKMICA 'Počeo sam trenirati i očekujem da ću biti spreman za Finsku i Ukrajinu'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. rujan 2017. 14:33

Izbornik Ante Čačić i bivši izbornik Igor Štimac bili su u utorak navečer u studiju Arenasporta gosti Mile Horvat u emisiji posvećenoj Ligi prvaka. Tema su dakako bile i utakmice nacionalne vrstu u finišu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a telefonom se javio i Danijel Subašić, te kazao da već za vikend očekuje stati na vrata Monaca jer njegov oporavak ide bolje od previđenog.

- Prvo su mi liječnicu najavili da ću biti aut tri-četiri tjedna, ali nakon 11 dana počeo sam trenirati normalno i mislim da ću ovaj vikend moći normalno nastupiti u prvenstvenoj utakmici - izjavio je Subašić.

- Danijel mi je kazao da oporavak ide dobro i ako bude tako, bude li branio za klub, naravno da je on naša prva jedinica - prokomentirao je Čačić, koji je dodao da računa kako će s ekipom u Kijevu biti i ozlijeđeni dokapetan Vedran Ćorluka. Ne može igrati, ali može dati moralnu podršku.

Veliki pritisak

Dakako, izbornik je pod posebnim pritiskom.

- Jesam, normalno da malo jesam, ali to je pozitivno i značit će potpuni angažam mene i najbližih suradnika. Na kraju najveću zadaću imaju igrači da učinimo sve da budemo na SP-u - rekao je Čačić pa o medijskm napisima dodao:

- Ne čitam baš sve komentare zato što mislim da čovjek treba držati malo i do sebe. Previše ima aktivista. Ipak treba malo više pozitive. Imali smo mnogo nedaća, nitko nas nije nadigrao. I u Turskoj smo imali sve u svojim rukama, bio je i previd suca, to su stvari koje me čine optimistom, pogotovo što sada imamo mjesec u kojem je veliki broj igrača skupio puno nastupa, zabijaju golove i to im pomaže. Kad igrač daje golove to ga dovodi u bolje stanje. Posebno me veseli Perišić, koji je zaista nestao u našoj igri u ovim kvalifikacijama, ta njegova realizacija i prolazak jedan na jedan, čini se da je sada u dobrom raspoloženju i stanju. Bit ćemo sasvim drugačiji u listopadu.

Štimac je o okružju oko reprezentacije istaknuo:

- Prije dok sam promatrao sa strane, a nisam bio unutra, paušalno sam promatrao. Što je izbornikovo? Ne može puno učiniti, igrače dobije tri dana prije utakmice, najviše što može izbornik napraviti u ovom trenutku je da ode uplatiti misu, da mu Bog bude na pomoći i da igrači budu iznimno raspoloženi. A bit će ako bude pozitivna energija koje nema već desetak godina, okruženje je u užasnom stanju, to se prenosi na igrače, zato ne daju što bi objektivno mogli.

Čačić je komentirao je dvojicu reprezentativaca:

- Mitrović u reprezentaciji igra vrlo korektno, šteta što ima malo minutažu u klubu, ali radi se o dobrom igraču, mladom igraču koji će sigurno naći svoj prostor, ako ne u ovom klubu onda u drugom. Reprezentacija nema ovog časa velikog izbora jer su ozlijeđeni Ćorluka i Jedvaj, te nam i ovakav može biti od koristi.

Rog mora igrati više

Rog?

- Igrač kojeg jednostavno moramo imati na oku, učiniti sve da ne potone, malo igra, ali je zbog kvalitete koje ima od izuzetne važnosti za reprezentaciju. Stalno ga pozivan, ali bit će problem ako neće imati veću minutažu, za očekivati je da će ove zime sve učiniti da ima veću minutažu na proljeće, kako bi mogao ići na Svjetsko prvenstvo...

Linker
20. travanj 2024 16:04