Foto: Boris Kovacev / CROPIX
GOST KOMENTATOR

STRUČNA ANALIZA PADA VATRENIH NA ISLANDU Ne treba sada nakon jednog posrtaja dizati paniku. Problem je bio u istrošenosti igrača...

Piše: Mario TokićObjavljeno: 12. lipanj 2017. 10:43

PIŠE: MARIO TOKIĆ

Utakmica kakvu smo i očekivali, kraj je sezone, naša je reprezentacija jako istrošena. Dalo se lako uočiti koliki je umor kod naših igrača. Isto tako treba jasno podvući, ne leži nam taj skandinavski nogomet, to je očigledno.

Hrvatska nije bila na zavidnoj razini, ali ne treba sada osuđivati niti momčad, a niti stručni stožer. Osobno smatram da bi remi bio najrealniji i najpravedniji rezultat, međutim dogodio se taj pad koncentracije u smiraju susreta, dogodio nam se taj poraz, ali nije sada tragedija, smatram da nam je naša reprezentacija podarila toliko veselja, tako da ne treba sada nakon jednog posrtaja dizati paniku.


...

Bez obzira na ovaj poraz i činjenicu da se situacija u skupini potpunosti zakomplicirala, ovisimo sami o sebi, najkvalitetnija smo reprezentacija u skupini i jednostavno sam uvjeren da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Gdje je bio problem u ovoj utakmici? Kao što sam kazao, vidjela se ta istrošenost, naši ključni igrači odigrali su pregršt zahtjevnih utakmica, a treba kazati kako je Island sukladno tome fizički dominirao i nije nam dopustio da se razigramo.

Islanđani nas nisu iznenadili, igrali su čas visoki presing, čas u stali u blok, bili su gusti, a mi nismo našli pravu rupu kako bi stvorili onda izglednu situaciju. Loše smo se kretali u međuprostoru, nismo uspjeli razbiti linije, a veliki problem nam je bio izostanak Vrsaljka. Istina, nedostajalo je još nekoliko bitnih igrača, ali njih se uspjelo nadomjestiti.

Jedvaj jednostavno nije pravi bek, inferioran je prema naprijed, naravno, defenzivno je odradio svoj posao, ali nije bilo potrebne prodornosti, nismo uspjeli na toj strani stvarati situacije ‘2 na 1’, a kad igrate protiv momčadi kao što je Island, onda je to veliki problem. Pivarić je čak i par puta probio stranu, ali kao što sam kazao, Jedvaj se tu nije snašao. Kad smo već kod tih izostanaka, napomenuo bih kako izuzetno cijenim stav izbornika Čačića po tom pitanju, nije kukao, a realno bio je lišen usluga vrhunskih igrača.

Zagreb, 170716.
Maksimir.
Nogometna utakmica 1. kola 1. HNL izmedju ekipa Dinama i Lokomotive.
Na fotografiji: trener Lokomotive Mario Tokic.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX

Uglavnom, nismo zaslužili poraz, dogodio se pad koncentracije cijele obrane, a i Fortuna nas nije pomazila, strijelac je dosta sretno udario tu loptu, no što je tu je...

U rujnu nas čeka Kosovo i Turska, uvjeren sam da ćemo ta dva zadatka apsolvirati na najbolji način, s igračima takve klase, koje mi posjedujemo apsolutno nam je svejedno igramo li doma ili u gostima. Island ima lakši raspored, ali osobno smatram da se mi ne moramo bojati za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
19. travanj 2024 02:33