Dalić
Francois Nel/Getty Images / Getty Images

NOVI ŠEF STRUČNOG STOŽERA

ŠUKER POTVRDIO TKO PREUZIMA VATRENE U KLJUČNOM SUSRETU Nakon burne i neprospavane noći odlučili smo se za Zlatka Dalića! Vidjet ćemo jesmo li pogodili

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 07.10.2017. u 11:41

 • Nakon što je Ante Čačić samo dva sata poslije šokantnih 1:1 protiv Finske na Rujevici dobio otkaz, vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza hitno je krenulo u potragu za novim izbornikom. HNS je svoju potragu s četiri sveo na dva jača imena, a to su trenutačni trener Rijeke, Matjaž Kek te Zlatko Dalić koji se već u nekoliko navrata spominjao kao najvjerojatniji nasljednik Ante Čačića. Na kraju se HNS definitivno odlučio za Zlatka Dalića i sve službeno potvrdio na press konferenciji.

  "Bila je duga i nepreospavana noć. Analizirali smo sve utakmice i shvatili da nam nešto nedostaje. Od 12 mogućih bodova uzeli smo samo četiri. Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su odlučili", rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker pa nastavio:

  "Odlučili smo se za Zlatka Dalića i vidjet ćemo jesmo li pogodili. Ono što je bitno je da je Dalić u prvoj sekundi prihvatio izazov. Odmah je sjeo u auto i vodit će reprezentaciju u Kijevu. Naš je zadatak dati i omogućiti sve reprezentaciji, a na kraju će 11 igrača odlučiti. Ukrajina je favorit zbog domaćeg terenea, ali idemo istrčat na taj stadion, junak na junaka, pa kako bude. Još imamo priliku ući u play-off i za to vrijedi izginuti."

  Šuker je odgovorio i na pitanje je su li on i njegovi suradnici u vrhu HNS-a također odgovorni za neuspjeh rezultata reprezentacije, budući da su upravo oni birali izbornika kojeg su sada smijenili.

  Zagreb, 071017.
Hotel As.
Predsjednik HNS-a Davor Suker odrzao konferenciji za medije na kojoj je obznanio ime novog izbornika reprezentacije Zlatka Dalica.
Na fotografiji: Davor Suker.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
   

  "Uvijek smo odgovorni mi. Uvijek je netko kriv, ali trebamo završiti kvalifikacije pa onda na miru donijeti mjere i odluke. Bliže se izbori pa ćemo vidjeti kako će se glasovati i vidjeti što je najvažnije. Donijeli smo ovu šok terapiju i vjerujem kako će nam se na kraju i sreća malo osmjehnuti."

  "Ako pogledate kroz povijest, uvijek su priliku dobivali hrvatski treneri. Od Slavena Bilića, Igora Štimca, Nike Kovača i Ante Čačića. To je bila misao vodilja i da damo šansu. U ovom trenutku je tako, a što će biti u budućnosti - ne znam", dodao je Davor Šuker.

  Rijeka, 061017.
Rujevica.
Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo 2018. izmedju reprezentacija Hrvatske i Finske.
Na fotografiji: Simon Skrabb i Matej Mitrovic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
   

  Iz drugih medija