Getty Images
ANKETA: ŠTO VI KAŽETE?

SVAKA ČAST SVIMA, ALI DOSTA JE EKSPERIMENATA Čačić sprema 11 Vatrenih koji su oduševili svijet!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. lipanj 2016. 23:55

Sve je manje, više jasno. Hrvatska nogometna reprezentacija održala je na stadionu Bollaert-Delelis u Lensu posljednji trening uoči subotnjeg okršaja s Portugalom, a po najnovijim vijestima iz Francuske, izbornik Ante Čačič završio je s iznenađenjima u sastavu.

U subotu u 21 sat na stadion koji prima 38.223 gledatelja trebala bi istrčati poznata postava Vatrenih, ista kojom je Čačić otvorio EURO protiv Turske, te koja je veliki dio susreta dominirala protiv Češke.

Dobre vijesti iz Lensa kažu da su Luka Modrić i Mario Mandžukić spremni, iako je pitanje hoće li moći odigrati cijelu utakmicu, a potvrdio je to i Čačić na presici prije treninga.

"Luka i Mario će igrati od prve minute. Teško je kazati hoće li igrati svih 90 minuta, ali sve indikacije pokazuju da mogu izdržati cijeli susret".

Umjesto šarene postave koja je šokirala Španjolce, a u kojoj su se našli Rog, Pjaca, Jedvaj, Vrsaljko i Kalinić, u vatru idu prokušani lisci koji su oduševili nogometni svijet igrom u prve dvije utakmice.

Čini se da Čačić nema dilemu ni treba li na teren poslati Mandžukića ili Kalinića koji je prekrasno zabio Španjolcima, a teško je vjerovati i da će u osmini finala eksperimentirati s obojicom u prvoj postavi.

VJEROJATNI SASTAV: Subašić - Srna, Vida, Ćorluka, Strinić - Badelj, Modrić - Rakitić, Brozović, Perišić - Mandžukić

Na golu Danijel Subašić, u zadnjoj liniji Darijo Srna, Vedran Ćorluka, Domagoj Vida i Ivan Perišić, u vezi Milan Badelj, Luka Modrić i Ivan Rakitić, na krilima Marcelo Brozović i Ivan Perišić, te u napadu Mario Mandžukić.

Zanimljivo, dio travnjaka nije bio u najboljem stanju, pa su organizatori označili dijelove terena ispred oba gola na kojem igrači nisu smjeli trčati. Možda zato Portugalci nisu niti željeli trenirati na stadionu u Lensu, već su trening odradili u svoj bazi u Marcoussisu kraj Pariza, inače domu francuske ragbijaške reprezentacije. Trenirali su u 11 sati prije podne, a potom krenuli na put u Lens.

Problema s travnjakom bilo je i na stadionu Matmut Atlantique u Bordeauxu uoči utakmice Hrvatska - Španjolska, pa su "vatreni" i "furija" trenirali na starom stadionu Bordeauxa, Chaban-Delmasu.

Mandžukić ili Kalinić?

Tko treba igrati u vrhu napada protiv Portugala?

Mario Mandžukić

Nikola Kalinić

Obojica

Linker
24. travanj 2024 16:42