Henri Szwarc / Getty Images, KAI PFAFFENBACH / REUTERS, Boris Kovacev / CROPIX, SN ilustracija
TU NEMA SPORA

TREBA LI UOPĆE DVOJITI NAKON ODLASKA SRNE? Samo je jedan kandidat za novog kapetana Vatrenih!

Realov maestro istinski je lider kojeg svi poštuju, cijene i slušaju, njegova važnost za reprezentaciju je golema, pa je logično da baš on bude nasljednik dosadašnjeg kapetana
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. srpanj 2016. 22:16

Kao nasljednik kapetana Darija Srne logično se nameće Luka Modrić! Treba li posebno objašnjavati zašto? Ne, ne pišemo to zato što je Modrić naš, ali zaista nije kurtoazija kad se o njemu govori kao vođi, jednom od lidera prvaka Europe, madridskog Reala. Govoriti o Modriću kao igraču, kao jednom od najboljih graditelja igre na Globusu stara je priča. Travnjak je svih proteklih sezona pokazao što zna i kakav je nogometni majstor.

E sad, je li dovoljno snažna ličnost za preuzimanje kapetanske uloge u Vatrenima? Često su mu neki znali nametati aureolu nenametljivosti, pa samim tim i manjak autoritativnosti.

Naravno, na prvi pogled se vidi tko su prve vedete Kraljevskog kluba, to su Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos, njihova riječ ima posebno značenje u svlačionici. Međutim, riječ Luke Modrića također. Za one koji možda sumnjaju, izvukli smo rečenice koje je izrekao Alvaro Arbeloa za španjolske medije.

“Luka je sjajan i svi igrači ga obožavaju. On nam je vrlo važan igrač. Kao osoba je nevjerojatan. Potreban je svakoj momčadi koja želi do rezultata. Poštuju ga i dive mu se svi. Kad on priča, u svlačionici svi slušaju!”

Eto, tako Modrića doživljavaju u Realu. Sve jasno? Naravno da mora biti. Jedan od vođa prvaka Europe, svakako ima placet biti kapetan Vatrenih. Njegova važnost za reprezentaciju je golema, on jest istinski lider kojeg svi poštuju, cijene i - slušaju.

Jučer smo o nasljedniku Darija Srne pričali s izbornikom Antom Čačićem. Dočekao nas je rečenicom koju smo očekivali i koja je sasvim normalna.

- Polako, kud jurite? Pa, rekao sam vam da ćemo o temi razgovarati kad je obavim razgovor s Darijom Srnom...

SN

Izbornik je ozbiljan čovjek i nije želio ništa govoriti unaprijed, ali znate kako su novinari ponekad dosadni.

- Logično je da je Luka Modrić nasljednik Darija Srne! Ovo proteklo Europsko prvenstvo je pokazalo koliko Luka znači našoj reprezentaciji. Držim da će kao kapetan dati još veći obol - kazao je Čačić.

Modrić je u Francuskoj zaista pokazao o kakvoj se igračkoj veličini radi, bio je definitivno u top izdanju.

- Modrić je na ovom Euru odigrao najbolje utakmice za reprezentaciju - prisnažio je izbornik

Prije nekog vremena Sportske novosti imale su veliku anketu u kojoj smo vas pitali “tko bi trebao biti idući kapetan Vatrenih”. U tom trenutku Darijo Srna još nije objavio odluku o odlasku, pa su ga naši vjerni čitatelji uzeli u kokurenciju. Ukupno je glasovalo 55.947 ljudi, a pobjedu je odnio - Luka Modrić! Veznjak Real Madrida slavio je sa 32 posto osvojenih glasova, ispred Darija Srne koji je osvojio 29 posto glasova. Treće mjesto osvojila je “najtvrđa glava” Vatrenih Vedran Ćorluka s 21 posto glasova, dok su iza spomenutih redom ostali Ivan Perišić, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić.

Dakle, nakon odlaska Srne, sve je jasno, svi su suglasni u jednom: zvijezda Vatrenih i Reala, veliki lider i igrač - kapetan Hrvatske.

Linker
27. travanj 2024 06:03