Foto: Damir Krajac / CROPIX
GDJE JE NESTAO IVAN?

U ITALIJI JE PRAVA ZVIJEZDA, HTIO GA JE I VELIKI JOSE MOURINHO, ALI ZAŠTO JE PAO U REPREZENTACIJI? Na to pitanje postoje samo dva logična odgovora

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. rujan 2017. 16:19

Netko će pomisliti da je Perišić pao u izvedbama jer pati što nije napravio transfer u Manchester United. Ne, u klubu igra vrlo dobro, trener ga hvali, u dva kola Serie A ima jedan pogodak i čak tri asistencije, postao je vođa Intera na terenu. Sve se okrenulo, pa on je karijeru uvelike napravio zahvaljujući reprezentaciji.

Pitanje je bi li ga Inter kupio iz Wolfsburga i bi li se Jose Mourinho ikad zainteresirao da nije imao odličnih dionica u nacionalnoj vrsti. Sada kao da se vratio u razdoblje prije Svjetskog prvenstva u Brazilu kad je dugo tražio gol. Tada mu se otvorilo, a što se zbiva u tekućem ciklusu?

Zagreb, 030917.
Stadion Maksimir.
Europska kvalifikacijska utakmica, nastavak prekinutog susreta reprezentacije Hrvatske i Kosova za Svjetsko prvenstvo 2018 u Rusiji.
Na fotografiji:  Ivan Perisic, Amir Rrahmani.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

U sedam kvalifikacijskih nastupa, jedino s Ukrajinom nije bio na terenu zbog crvenog kartona, ima jedan pogodak i jednu asistenciju, i to na istoj utakmici s Kosovom u Skadru. Ako su dvoboji s Turskom, Islandom i Ukrajinom derbiji, u nogama ih ima četiri, po devedeset minuta, a jedino što smo ponekad zapamtili su promašaji. Čak ni oni nisu česti. Jer i pravih prilika, kakvu mu je servirao Modrić u Turskoj, bilo je malo.

Neka priča na terenu

Ako Perišić nastavi u pozitivnom tonusu u Interu, to će biti najbolji put da se nađe lijek i za njegove izvedbe u nacionalnoj vrsti. Jer kad se konstatira da forma nije problem, ostaju samo dva upitnika: njegovo raspoloženje u reprezentaciji i način igre nacionalne vrste. Omogućava li mu da daje najviše od sebe.

Na Euru je bio dobar, ne briljantan, jer najbolju utakmicu odigrao je sa Španjolskom koja je za nas bila revijalna, još s Turskom u Maksimiru imao je i pogođen okvir gola i dobrih centaršutova, ali kasnije…

Nije čudno za igrača, pogotovo ako nije baš Ronaldo ili Messi, da uđe u seriju slabijih nastupa u nekoj ekipi, sada reprezentativnoj, samo je presudno da se zna razlog. A tko danas može odgovoriti na pitanje - zašto je Perišićev učinak toliko pao? Neki će reći da mu je u podsvijesti loša klima oko reprezentacije i zato nije pravi, drugi da se naprosto dogodilo bez posebne pozadine, i da će biti opet pogodaka kad mu krene, treći da mu nedostaje bolja momčadska organizacija napada. On ne govori, bježi od medija, pa odgovor čekamo na terenu

Linker
21. travanj 2024 04:27