Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
SJEĆANJE NA NOGOMETNE POČETKE

UGLEDNA ŠPANJOLSKA MARCA OBJAVILA REPORTAŽU O LUKI MODRIĆU 'Ako nisi dobar za Hajduk, onda nisi niti za Zadar'

 
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 10. srpanj 2017. 10:17

Španjolske sportske novine Marca objavile su u nedjelju reportažu o Luki Modriću iz Zadra navodeći kako je ondje teško pronaći neki otisak veznog nogometaša Real Madrida. Novinar je posjetio hotel, nogometni klub, restoran i ostala mjesta gdje je Modrić proveo djetinjstvo.

“Nema za to objašnjenja, u ovoj smo zemlji takvi. To je čudno. Da smo u Argentini, Modrić bi bio svugdje”, rekao je Roman Morović, glasnogovornik NK Zadra.

“Živio sam kao svaki dječak, zabavljao se s prijateljima, uvijek igrajući nogomet nasuprot zgrade gdje sam živio (parking hotela Kolovare)”, rekao je Modrić. “Unatoč svemu što smo proživjeli u Hrvatskoj, nemam loša sjećanja. Uživao sam kao dječak i nisam primjećivao druge stvari. Sve me je to učinilo muškarcem i snažnom osobom, no iz djetinjstva se sjećam sretnih trenutaka”, dodao je 31-godišnji nogometaš.

Marca podsjeća kako su Modrićevi morali bježati iz Zatona Obrovačkog pred Srbima. Modrić se prisjetio prvih nogometnih koraka u Zadru.

“Otac me doveo u klub. Ondje je bilo puno dječaka iz našeg sela. U nogometnoj školi sam proveo sedam godina. Imam prijatelje iz tog vremena, kolege s kojima sam igrao i s kojima održavam kontakt. Moj najbolji prijatelj je iz tog vremena. Bio mi je kum na vjenčanju i ja na njegovom”, rekao je Modrić.

Sjetio se kada je upoznao Tomislava Bašića.

“Otišao sam u Hajduk na probu, a da Bašić nije ništa znao. On je tada bio direktor kluba. Ondje su mi rekli da je prerano i da se moram vratiti. Gdje? U Zadar. On, kada me vidio, rekao je: ‘Ako nisi dobar za Hajduk, nisi dobar ni za Zadar. I ne možeš s nama trenirati.’”

U takvoj je situaciji bio nekoliko tjedana.

“Također mi je rekao da će me objesiti za ruke ili tako nešto da vidi mogu li narasti. To je bio njegov koncept. Nakon 2-3 mjeseca rekao je mom ocu da se mogu vratiti”, ispričao je Modrić.

“Bašić me zatim preporučio Dinamu. On je moj nogometni otac. Osim roditelja, obitelji i bližnjih, on je bio jedini koji je vjerovao u mene. Protiv svega se borio za mene i zato sam tužan što više nije s nama i što ne može vidjeti sve ovo, premda je vidio kada sam došao u Real Madrid, gdje je i mislio da mogu doći. Uvijek me je savjetovao kada sam igrao za Dinamo, Tottenham i reprezentaciju. Njegove riječi su bile zlatne za mene.”

Rekao je kako je i danas član Zadra te se nada povratku kluba u Prvu ligu. Napomenuo je kako voli košarku, no da danas, za razliku od djetinjstva, samo baca loptu na koš u sportskom centru Real Madrida. “Pobjeđujem li? Mogu reći da da, iako kada se vratim sigurno će mi reći ‘o čemu pričaš?’.

Linker
19. travanj 2024 14:39