Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
'UVIJEK JE TAKO BILO'

UPOZORENJE PRED GRČKU ŠALJE I EDUARDO: BRAZILCIMA JE OTKRIO ZAŠTO HRVATSKA ZAPINJE NA NAJVEĆIM NATJECANJIMA 'Grci su opasni, a problem Hrvatske je...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2017. 20:11

Pred Hrvatskom je ogled protiv Grčke koji će odlučiti o tome hoće li sljedeće ljeto nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Sraz protiv Grka zanimljiv je naravno i kroz oči nekadašnjih reprezentativaca koji su svojim igrama donijeli velike uspjehe Vatrenima, a takav je svakako i Eduardo da Silva.

"Uvijek ću navijati za Hrvatsku! Hrvatska je jedna od najcjenjenijih i najboljih reprezentacija u Europi. Otkako je postala samostalna samo dvaput nije uspjela kvlalificirati se na najveća nogometna natjecanja, EP 2000 i SP 2010. godine", rekao je Eduardo za brazilski Lance koji je htio da im najavi kvalifikacijski ogled Hrvatske i Grčke:

"Hrvatska je favorit, ali Grčka je tvrda i pomalo dosadna momčad koja igra iza lopte. Opasni su, igrao sam protiv njih u kvalifikacijama, prvi susret kod kuće neriješeno, a u uzvratu smo izgubili 2:0. Oni i danas igraju kao kada su osvojili Euro 2004. godine."

Brazilci su hrvatski vezni red izdvojili kao najjači dio momčadi, ističući kako Rakitić igra u Barceloni, a Modrić i Kovačić u Real Madridu.

"Uvijek je tako bilo. Kada sam ja počinjao igrati za Hrvatsku isto. Danas također ima puno igrača koji igraju u najjačim europskim klubovima. Nisu tu samo ova tri igrača koja ste spomenuli."

"Hrvatska je top reprezentacija, ali nedostaje joj u zadnje vrijeme stalno neka sitnica u odlučujućim trenucima. Primjerice, na prošlom SP-u u Brazilu igrali smo odličnu utakmicu protiv Brazila, pobijedili Kamerun i onda odlučili igrati pozicijski protiv Meksika koji je bio slabiji od nas. Na kraju smo ispali. Na Euru 2016. slična stvar. Pobijedili smo Španjolsku, a onda naletjeli na Portugal s Cristianom Ronaldom. Na kraju je Portugal dobio u produžecima zbog jedne sitnice", rekao je 34-godišnji Eduardo.

Inače, popularni Dudu je za hrvatsku odigrao 64 utakmice i zabio 29 golova. Tek je nedavnim golom Mandžukića protiv Finske pao na treće mjesto najboljih strijelaca hrvatske reprezentacije svih vremena.

Linker
20. travanj 2024 01:02