Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
'NISAM SPREMAN ZA ANALIZE'

UTUČENI ČAČIĆ NAKRATKO SE JAVIO ZA SPORTSKE NOVOSTI NAKON OPROŠTAJA OD IGRAČA Jedna rečenica odala je koliko mu je sve teško palo...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. listopad 2017. 16:00

Sad već bivši izbornik Ante Čačić javio nam se jučer na naš poziv. Kad smo ga dobili, bio je na putu prema Zagrebu. Bilo je posve jasno da mu je sve ovo što se događalo jako teško palo, moglo se to osjetiti u njegovu glasa. Prije utakmice bio je optimist, zato mu je sve još teže palo.

- Nisam spreman za bilo kakve razgovore i analize, vjerojatno razumijete...

Jasno da razumijemo, još je vruć, trebat će mu neko vrijeme da posloži sve kockice, koncentrira se, razmisli o svemu. Ali sigurni smo da će se nakon nekog vremena javiti i kazati svoje mišljenje. Znamo da nije očekivao ovakav rasplet stvari, duboko je bio uvjeren da će se reprezentacija pod njegovim vodstvom plasirati u Rusiju, vjerovao je u dvije pobjede, nad Finskom i Ukrajinom.

Isto tako, kao ni svima nama, vjerojatno ni njemu nije bilo jasno što je sve krenulo po zlu, zašto je Hrvatska protiv Finske izgledala tako loše.

Previše stresa

Kazao nam je da se prije puta u Zagreb pozdravio s igračima. To je bilo sve, dalje nismo inzistirali, nije imalo smisla. Jučerašnji je dan Čačić proveo u društvu obitelji. Odmah po dolasku u Zagreb otišao je kući, ipak je najmirnije u toplini obiteljskog doma. Sad će se sigurno neko vrijeme odmarati od trenerskog posla, tako to obično biva. Konačno, nakon svega ovoga trebat će odmor; bilo je previše stresa u posljednjim utakmicama reprezentacije, stresa koji je na njemu morao ostaviti traga.

Završio je svoju izborničku epizodu, ali njegov trenerski život vjerojatno će krenuti dalje, danas-sutra možda će prihvatiti nove izazove. Bit će zanimljivo razgovarati s njim kad se slegne sva ova prašina oko njegove smjene, čuti što on misli o svemu, o razlozima zbog kojih je morao napustiti klupu kolo prije završetka kvalifikacija.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
18. travanj 2024 10:50