CROPIX
NI NAJMANJEG INCIDENTA

VIDEO: SPEKTAKL KAKAV ZAGREB VEĆ DUGO NE PAMTI Pogledajte opsadu Maksimira, veliku gužvu, kontrole i poznatu pjesmu s tribina!

Zagreb je već u prijepodnevnim satima zahvatilo navijačko ludilo. Hrvatska je metropola 'okupana' suncem, no nije samo ono zažutilo njene ulice. Ukrajinski i hrvatski navijači su centar Zagreba zamijenili kafićima oko maksimirskog stadion par sati prije utakmice, a onda je počelo ono pravo. Pogledajte navijačku priču s utakmice Hrvatske i Ukrajine.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. ožujak 2017. 09:55

PRIJENOS UŽIVO

20.45: Počelo je... Na Maksimir se natiskalo oko 28.000 navijača, čak je i sjeverna tribina puna, a to se već dugo ne pamti...

20.20: A onda je krenula poznata pjesma s maksimirskih tribina...

20.00: Očekujemo pun maksimirski stadion, odnosno oko 27 tisuća navijača. Navijači prolaze kroz tri stupnja pregleda, a stadion i prostor oko stadiona policija će snimati prije, za vrijeme i nakon utakmice.

19.20: LIVESTREAM - pogledajte prekrasnu atmosferu oko maksimirskog stadiona

19.00: Odlična je atmosfera i oko maksimirskog stadiona na koji se sada već slijeva prava mala raznobojna vojska navijača. Sve ide bez ikakvih problema, incidenata nema, a hrvatski i ukrajinski navijači u prijateljskom druženju čekaju početak utakmice.

18.00: Livestream s glavnog gradskog trga

17:30 - Sve je više ukrajinskih navijača na ulicama glavnog hrvatskog grada, atmosfera je sve užarenija i ostala su svega malo više od tri sata do početka susreta. Ne treba sumnjati u sjajno navijanje, kao i da će Ukrajinci upotpuniti odličan ugođaj.

16:30 - Dan je u Zagrebu savršen, a Maksimir će konačno biti pun. Da iskustvo bude potpuno, Hrvatska će igrati u svojem dresu s 'kockicama'. Kažu mnogi da je taj nesretan i da nas bolje ide u plavom dresu, ali red je da pred punim stadionom kod kuće igramo u svojim prepoznatljivim obilježjima.

15:30 - Utakmica počinje u 20.45 sati, a ulazi na stadion bit će otvoreni od 18 sati. Navijači će morati proći kroz tri stupnja pregleda, a na osiguranju će biti angažirano oko 550 zaštitara i nekoliko stotina policajaca. Također, stadion i prostor oko stadiona policija će snimati prije, za vrijeme i nakon utakmice.

14.30 - Nekoliko stotina navijača sa ukrajinskim obilježjima rasporedilo se po ugostiteljskim objektima na Trgu bana Jelačića, u Tkalčićevoj i Bogovićevoj ulici i na Trgu Petra Preradovića.

Većinom se radi o mladim ljudima, a može se naići i na ukrajinske navijačice. Ukrajinci uživaju u ljepotama grada i toplom vremenu, slikaju se sa hrvatskim navijačima, sve bez ikakvih izgreda.

Zasad je jedini izgred zabilježen u četvrtak, kada su se međusobno potukla dvojica ukrajinskih navijača. To je u četvrtak za RTL televiziju izjavio načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec. On je dodao da je u Zagreb stiglo i osam ukrajinskih policajaca koji će pomoći hrvatskim kolegama u održavanju reda.

Zagreb, 240317.
Ukrajinski navijaci u setnji centrom grada pred utakmicu Hrvatska - Ukrajina.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

13.30 - Maksimir je rasprodan! Hrvatska reprezentacija ovo ne pamti još od utakmice protiv Srbije, no osim velikog broja hrvatskih navijača u hrvatsku je metropolu stigao i veliki broj ukrajinskih simpatizera.

Ukrajinski navijači stigli su nešto prije hrvatskih pa je glavni zagrebački trg u jednom trenutku promijenio boju. Gosti su 'zažutili' dio od Manduševca do bana Josipa Jelačića...

------------------------------------------------------------------------------------

Ukrajina to ne pamti. Gostovanje u Zagrebu definitivno će za ukrajinske navijače biti jedno od najbrojnijih u povijesti. Iz Ukrajine je, naime, prema glavnom gradu Hrvatske krenulo čak 27 navijačkih autobusa.

Kažu nam Ukrajinci da je razlog tome važnost utakmice, atraktivnost suparnika, a i Zagreb kao turistička atrakcija. No, put autobusom iznimno je naporan, autobusom im je od Kijeva do Zagreba trebalo čak 26 sati!

Najavljeno je da bi danas Maksimir moglo pohoditi više od tisuću ukrajinskih navijača, oni optimističniji tvrde da bi brojka mogla premašiti i dvije tisuće. Ukrajinci su se jučer počeli okupljati u hrvatskoj metropoli, najčešće ih se moglo vidjeti kako ispijaju omiljena im pića u kafićima diljem grada. Nisu se isticali s navijačkim obilježjima, tek je poneki u grupi imao na sebi dres ili šal, a zanimljivo, svi su uvjereni kako će se kući vratiti pjevajući...

- Znamo koliko je Hrvatska jaka, satkana je od niza odličnih igrača, međutim mi ćemo slaviti nakon 90 minuta, bit će 2:1 za nas - kazao nam je jedan od navijača dok je njegov prijatelj pokušao biti realniji:

- Ja sam ipak malo realniji, vjerujem da možemo izvući bod.

MARSEILLE, FRANCE - JUNE 21:  Ruslan Rotan of Ukraine is consoled by supporters  after the UEFA EURO 2016 Group C match between Ukraine and Poland at Stade Velodrome on June 21, 2016 in Marseille, France.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Alex Livesey/Getty Images

Upitali smo ih i koji je hrvatski igrač po njihovu mišljenju najbolji, a dobili smo zanimljiv odgovor.

- Domagoj Vida! On drži cijelu obranu - kazao je navijač Dynama iz Kijeva.

Spuštajući se Radićevom prema glavnom trgu nabasali smo i na jedan par koji je došao dati podršku svojoj reprezentaciji...

- Ukrajina će pobijediti, imamo kvalitetu da vas svladamo.

Vrijedi spomenuti kako je policija dosta ozbiljno shvatila dolazak ukrajinskih navijača tako da ih se moglo vidjeti na svakom koraku, no intervencija nije bila nužna jer je sve proteklo u najboljem redu..

Linker
20. travanj 2024 03:16