LOVREN PONOVNO MEĐU VATRENIMA

VAPAJ NEUTJEŠNOG OCA SAŠE 'Jedno ću vam reći. Nemojte više pisati o Dejanu...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. kolovoz 2016. 10:08

Dejan Lovren vratio se među Vatrene. U ponedjeljak, u 14.51 izišao je iz automobila pred hotelom As. No, Lovren nije stigao sam, na prvu prozivku nakon izbacivanja iz nacionalne vrste dopratili su ga majka, otac i brat Davor, također nogometni reprezentativac.

Budući da je okupljanje reprezentacije inače rutinski stvar, a mnogi nisu ni stigli do 12 sati kad je bio termin najavljen medijima, a pogotovo kako je utakmica tek za tjedan dana, dolazak Lovrena bila je glavna priča za novinare koji su ostali prekovremeno kraj Asa ne bi li ga dočekali. U to ime vlasnik Zlatko Skelin počastio je kavom i sokom. Da vrijeme brže prođe...

Znak za razlaz

Prema očekivanjima, Dejan nije bio voljan za izjave. Uzeo je torbu i ušao u hotel, zajedno s njim mama i brat. Otac Saša za to je vrijeme preparkirao automobil i obratio nam se:

- Jedno ću vam reći - nemojte više pisati o Dejanu. Niti dobro, niti loše, samo nemojte više pisati o njemu.

Manaus, Brazil, 180614.
Arena Amazonia.
20. Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. 
Utakmica 2. kola skupine A izmedju Kameruna i Hrvatske.
Na fotografiji: Dejan Lovren.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Dejan Lovren

Za medijske djelatnike to je bio znak za razlaz. Mislili smo da su Lovrenovi roditelji došli kako bi porazgovarali s izbornikom Čačićem, izgladili ako još bilo što treba izgladiti, ili se upoznali s njim nakon što im je vratio sina pod nacionalni stijeg, jer nije često da igrača na okupljanje momčadi doprati obitelj, pogotovo ne da s njim uđe u hotel. Međutim, prema tvrdnjama ljudi iz reprezentacije, Čačića nisu ni vidjeli. Išli su s Dejanom na ručak u hotelskom restoranu, no kako je to bilo doba dnevnog odmora, Čačić je boravio u sobi. Nakon što su pojeli, Dejan se zaputio u sobu, a roditelji i brat su otišli.

Što će reći Siščani?

U svakom slučaju, Dejan Lovren je opet među Kockastima, od 17.30 je odradio trening s ostatkom ekipe na Hitrec-Kacianu. Novi početak je šansa da krene u bolje razdoblje u nacionalnoj vrsti. Pa kad novinari već moraju pisati o njemu, da to onda bude - dobro!

Već u srijedu u Sisku publika ima priliku pokazati kako gleda na Lovrena, hoće li ga dočekati pljeskom i dati podršku nakon burnih razdoblja koja su iza njega, ili će dobiti zvižduke zbog sve svega što je prethodilo njegovom neigranju na Euru. Predmnijevamo da će ga, kao i kompletna nacionalna vrsta, toplo prihvatiti navijači na Banovini.

Britain Soccer Football - Burnley v Liverpool - Premier League - Turf Moor - 20/8/16
Liverpool's Dejan Lovren in action with Burnley's Matthew Lowton 
Reuters / Scott Heppell
Livepic
EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS

Podsjećamo, posljednji put za Hrvatsku je igrao 23. ožujka u Osijeku s Izraelom, da bi kratki spoj između njega i Čačića nastao tri dana kasnije u Budimpešti, gdje je Lovren bio nezadovoljan što je ostao na klupi.

Linker
01. svibanj 2024 04:29