CROPIX
'MODRIĆ JE NAJBOLJI NA SVIJETU'

VATRENI BEZ DLAKE NA JEZIKU 'Rijekina dvostruka kruna? Nisam to nikako doživio... Kad se Hajduk bude borio za prvo mjesto, onda ću opet pratiti HNL'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. lipanj 2017. 19:00

Nikola Kalinić djeluje orno, koliko je to moguće nakon pustih utakmica. U Fiorentini je završio ciklus 28. svibnja, taj dan igrano je zadnje kolo Serie A, on je svoj posljednji nastup imao osam dana ranije.

Pred okupljanje nacionalne vrste morao je zadržati koncentraciju “na loptu”, koliko je teško odraditi još jednu obvezu? Može li? - pitali smo ga.

- Mogu, naravno da mogu. Zašto ne! Vrlo važna utakmica je pred nama i normalno da nema opuštanja. Tek nakon Islanda možemo se prepustiti turizmu.

Bitno mi je da igram

Trenirali ste tjedan dana u Splitu?

- Jesam malo, što ću. Iako je bila duga sezona. Uvijek je taj termin nezgodan, za igrače koji su ranije završili je malo teže, ali trenirao sam tako da neće biti problema.

U Zagrebu je završilo 2:0, kako ćemo proći na Islandu?

- Bit će teško, kao što je i svaki susret s jakim protivnicima na gostovanju. Vidjet ćemo, bitno je da budemo svi zdravi, koji smo preostali u kadru. Islanđani su i na Euru pokazali da su dobri, bolji nego prije.

U Maksimiru drugi gol pao je tek na kraju utakmice. Držali su rezultatski priključak.

- Sigurno, radi se o dobroj reprezentaciji, nema tu što. Nikoga nije lako dobiti, dosta ovisi kako ćemo mi ući u utakmicu. Na kraju će opet sve ovisiti o nama, kao što je uvijek. Kako ćemo se pripremiti i odigrati, tako će nam i biti.

Sjevernjaci su drugačijeg mentaliteta, vjerojatno im više odgovara ovaj termin, nisu toliko skloni varirati u izvedbama između susreta u punoj sezoni i ovakvih u smiraju. Mi se volimo opustiti.

- Ma ne, to ne. Jest kraj sezone, ali svi znamo da je ovaj dvoboj bitan i pristup neće biti upitan. I nama je isto igra li se sada ili u listopadu, što se toga tiče. Pripremit ćemo se maksimalno.

Biste li bili zadovoljni jednim bodom?

- Ne. Uvijek igramo na pobjedu. Ići ćemo i sad, iako se u nogometu nikad ne zna što će biti. Zašto bod? Zbog čega me pitate za bod ako možemo pobijediti? Idemo po tri, to je sigurno.

Protiv Ukrajine (1:0) zabili ste taj pobjednički gol, dobro surađivali s Mandžukićem. Sad se vraća i Perišić, vas trojica u napadu, kako vam se to čini?

- Nadam se da će biti tako, i da ćemo biti ubojiti. Kao i uvijek. Ima još treninga i vremena do utakmice, uigravamo se u Sv. Martinu i Zagrebu, svi ovdje su spremni, to je najvažnije. Meni je bitno da ja igram, nije mi važno tko je uz mene.

Je li ova Hrvatska najbolja u kojoj je igrao?

- Nisam igrao s Bobanom, Šukerom, ali što se tiče aktualne momčadi moramo napraviti veliki rezultat i tako potvrditi da je ovo najbolja reprezentacija. Eto, na Svjetskom prvenstvu, nema razloga da ne napravimo veliki rezultat, svjestan sam da Hrvati ne priznaju ništa ispod polufinala. No, prvo se treba plasirati.

Island je jak u prekidima, aut im je poput kornera, je li to ili nešto drugo najveća opasnost?

- Kad smo igrali tu prvu utakmicu, mene nije bilo, imat ćemo vremena napraviti analizu gdje su snažni, a gdje slabi. Dobro ćemo ih proučiti, ja osobno nisam nikad igrao protiv njih pa ne bih bio decidiran.

Modrić glavni u Realu

Da Casemiro nije probio Buffona uz taj odbijanac, možda bi se Juventus oporavio.

- Tako je, uvijek sreća igra neku ulogu. Lopta se odbila, to je tako u nogometu.

Koliko je teško zabiti poput Mandžukića?

- Odličan potez, normalno da ga je teško izvesti. Svaka mu čas, lijepa je bila cijela akcija, zaslužuje pohvale, a njegov šut pogotovo. Jer jedini opis je - sjajan. Kako ga uopće objasniti, takav gol rijetko se postiže.

I vi ponekad idete na škarice.

- To je trenutak, dogodi se.

Modrića svi hvale, Chicharito bi mu dao Zlatnu loptu, neki mediji također. Pokraj Ronada i Messija.

- Slažem se. Modrić je, kako igra, i to ne samo u zadnje vrijeme, zaslužio da ove godine dobije Zlatnu loptu. Otkako je u Realu, on je fantastičan, a već duže je njihov glavni igrač.

Kad se Hajduk bude borio za prvo mjesto, onda ću opet pratiti HNL

Dugo niste u Hrvatskoj, eto nakon 11 titula Modrih imamo novog prvaka, Rijeka je uzela dvostruku krunu. Kako ste to doživjeli?

- Pa nisam to nikako doživio, ne pratim uopće. Budući da se Hajduk ne bori za naslov prvaka, nije mi važno. Nisam u tijeku. Da se Hajduk natjecao za vrh, možda bih se zainteresirao malo više. Zapravo sigurno. Ovako mi je isto, Dinamo ili Rijeka.

Hajduk je treći, time ne smije biti zadovoljan.

- Kad se Hajduk bude borio za prvo mjestu, onda ću pratiti HNL. Do tada ništa.

Linker
20. travanj 2024 14:03