Ante Čačić
 Ronald Gorsic / CROPIX
ŠOK JE PREVELIK

VATRENI SE EKSPRESNO VRATILI U HRVATSKU Čačić: Mi smo pobijedili huligane, ne ostojići...'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 26. lipanj 2016. 15:43

Nakon teške i neprospavane noći hrvatski izbornik Ante Čačić pojavio se u Deavilleu na posljednjem druženju s hrvatskim novinarima nakon što su 'Vatreni' u subotu zaključili put na EURO-u porazom od Portugala u osmini finala.

Iza hrvatske reprezentacije su tri odlične predstave u skupini i poraz od Portugala u osmini finala nakon produžetaka.

"Ova momčad na čelu sa mnom je pobjednik. Mi smo pobijedili huligane, a ne orepići i ostojići. Kući se vraćamo ponosni, nitko nas nije nadigrao," kazao je Čačić sa suzama u očima i dodao:

"Poraze u kojima si dao sve od sebe ja ne doživljaavam kao poraze. Danas kući ide Italija ili Španjolska. Idemo kući, a nismo izgubili nijednu utakmicu u 90 minuta, a Portugal ide dalje a nije dobio nijednu. To je tako."

Čačić je istaknuo kako je Portugal u prve tri utakmice u skupini imao 25 udaraca prema suparničkim vratima, a protiv Hrvatske samo pet udaraca. Na pitanje bi ponovio taktičke zamisli protiv Portugala zbog čega je dobio niz kritika iz domovine, Čačić je istaknuo.

"To su tako stupidna pitanja, ali nema glupih pitanja. Ako sam bio doktor protiv Španjolske, sada sam kmet. Ronaldo je protiv nas samo jednom puknuo po golu," kazao je dodavši:

"Jesam li trebao mijenjati. Možda uoće nisam trebao mijenjati. Recite mi po kojem je parametru Portugal trebao biti bolji od nas."

Izbornik Čačić je istaknuo kako će vodećim ljudima saveza ponuditi svoj ugovor na razmatranje poručivši novinarima da slobodno udaraju po njemu, ali neka igrače ne diraju.

"Ova reprezentacija je izašla iz sjene vatrenih. Kada je Hrvatska na nekom turniru odigrala u kontinuitetu četri utakmice. Nikada Srna nije igrao bolji nogomet, ni Modrić, ni Rakitić, ni Perišić... Ponosno idemo kući jer smo dostajno predstavljali zemlju. Zar nisu svi rekli da smo najljepše igrali na Euru?“

Novinare je zanimalo, je li previše čekao s Mandžukićem.

"Mediji ga stalno tjeraju iz reprezentacije. Kalinić je u cijeloj godini dao jedan jedini gol u talijanskom prvenstvu. Mandžukić je naš prvi napadač, a ponekad se napadač treba i čekati."

Dan poslije

Zašto je Hrvatska ispala s EURA?

Jednostavno - nesreća

Nismo imali pravog strijelca

Izbornik se gubio u presudnim trenucima

Sve pomalo

Čačić je naglasio kako se kapetan Srna neće oprostiti od reprezentacije dok je on izbornik, ali i kako ovo nije kraj jedne generacije.

"Ovo nije kraj jedne generacije. Rekao sam vam da ćete vidjeti Hrvatsku koja dolazi. Imamo igrače koji dolaze. Hrvatska ima drugi problem, nema adekvatne podrške sportu, nogometu općenito."

Otkrio je kako nakon utakmice nije bilo govora u svlačionici.

"Nismo držali nikakve govore. Bilo nam je preteško. Imali smo prilike i dominaciju, sve da se dobije utakmice, ali nedostajao je gol.“

Na pitanje što će posebno pamtiti Čačić je kazao.

"Suze poslije utakmice, pamtit ću pogled navijača, privukli smo navijače uz nas, zato smo mi pobjednici", kazao je Čačić na rubu suza.

Reprezentacija se vraća u Hrvatsku oko 21 sati u zračnu luku Zagreb.

Dan poslije

Zašto je Hrvatska ispala s EURA?

Jednostavno - nesreća

Nismo imali pravog strijelca

Izbornik se gubio u presudnim trenucima

Sve pomalo

Linker
14. travanj 2024 16:16