REUTERS/Valentyn Ogirenko
UVIJEK NA RASPOLAGANJU

VATRENIMA STIŽE VELIKA POMOĆ IZ SUSJEDSTVA UOČI UTAKMICE ISTINE 'Još uvijek ne spavam zbog Grčke, rasturio sam ih! Daliću ću reći što god treba'

MEHMED BAŽDAREVIĆ ZA SN Izbornik BiH o Grčkoj s kojom Hrvatska igra u play-offu
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 19. listopad 2017. 21:14

Danas u podne zasjedat će Upravni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a glavna tema bit će pitanje izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine. Mehmedu Baždareviću istekao je ugovor sa zadnjom utakmicom kvalifikacija, u kojoj je BiH pobijedila Estoniju (2:1) u rezultatski nevažnom susretu. Kakva će biti odluka UO-a može se samo spekulirati. Neki BiH mediji su otvoreno protiv Baždarevića, neki tvrde da će 57-godišnji trener s prebivalištem u Francuskoj ostati na čelu Zmajeva, iako iza sebe ima već dvoje neuspješne kvalifikacije.

Baždarević je trenutno u BiH, malo u Sarajevo, malo u Mostaru, i čeka odluku Saveza.

- Ne čekam ja ništa! Došao sam napraviti izvještaj i podnijeti ga Upravnom odboru, usput pogledati neke utakmice i to je to. Ne bih pričao o tome ni komentirao bilo što vezano za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Zoveš me zbog Hrvatske, pa hajdemo o tome - bez okolišanja je poručio novinaru Sportskih novosti Baždarević.

Istina, nazvali smo ga zbog reprezentacije Hrvatske, jer njen protivnik u dodatnim kvalifikacijama Grčka, momčad je koju Baždarević dobro poznaje. Uostalom, nismo ni jedini koji su zvali Baždarevića i pitali ga kako se suprotstaviti Grcima.

- Sad sam najtraženiji čovjek u Hrvatskoj - dodaje Baždarević kroz smijeh.

Njegovom kolegi Zlatku Daliću vjerojatno nije do smijeha. Grci možda nisu najjači protivnik kojeg je Hrvatska mogla dobiti, ali ni najslabiji. Dalić će vjerojatno pogledati obje utakmice koje je BiH igrala s Grcima, oba remija - 1:1 u Pireju i 0:0 u Zenici, a možda i zvati svog kolegu.

- Stojim na raspolaganju Daliću. Vjerojatno ću gledati obje utakmice, ali ja mogu njemu i njegovim suradnicima dati što god budu od mene htjeli. Reći ću im nešto što ne bih za novine, ako budem od pomoći, nitko sretniji od mene.

Baždarevićeva BiH nije otišla u dodatne kvalifikacije jer nije pobijedila Cipar, iako je vodila s 2:0 na poluvremenu. No, da su pobijedili Grke u barem jednoj utakmici možda bi Baždarevićevi igrači bili s druge strane Hrvatskoj u play-offu. Od zadnje utakmice u Zenici prošla su tri mjeseca, no da s 'naknadnom pameti' postavlja taktiku Baždarević bi sve isto napravio.

- Nemam što mijenjati, pa rasturio sam ih! Razbili smo ih u obje utakmice, a jedino ne spavam zbog promašenih šansi, zbog one Pjanićeve u Pireju kakvu nije promašio u cijeloj karijeri. Da smo tada poveli 2:0, Grčka se nikad ne bi vratila. Žalim i zbog nekih kartona koji nam nisu trebali. Ništa drugo ne bih mijenjao.

OPŠIRNIJE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
19. travanj 2024 16:38