Foto: Boris Kovacev / CROPIX
POVRATAK STOPERA

VELIKI VJETAR U LEĐA UOČI UTAKMICA ODLUKE Sjajne vijesti za Hrvatsku: Svi su mislili da nema šanse, ali za 'operaciju Ukrajina' stiže velika pomoć!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. listopad 2017. 15:30

Želi li otići na Svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine, Hrvatska će morati iz iduće dvije utakmice izvući što povoljniji rezultat. Prva je na redu Finska na Rujevici, a potom slijedi veliki okršaj protiv Ukrajine u Kijevu.

Možda i najviše problema u slaganju momčadi izbornik Ante Čačić ima kada je u pitanju obrana. Ćorluka je već dulje vrijeme van stroja, kao i Jedvaj, a posljednji u nizu koji je otpao za nadolazeće dvije utakmice je i Osijekov Borna Barišić.

Ipak, u međuvremenu je došla i jedna dobra vijest, a to je da će izbornik na raspolaganju za utakmicu protiv Ukrajine imati stopera Liverpoola Dejana Lovrena. Branič Redsa trebao bi se u subotu priključiti reprezentaciji s kojom bi u nedjelju trebao odletjeti za Kijev.

SUNDERLAND, ENGLAND - JANUARY 02: Dejan Lovren of Liverpool looks on prior to the Premier League match between Sunderland and Liverpool at Stadium of Light on January 2, 2017 in Sunderland, England.  (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Getty Images

Uoči utakmice protiv Finske, Lovren se žalio na jake bolove u leđima i tražio odmor. Ipak, nakon obavljenih dodatnih pregleda u Liverpoolu stoper se čuo s izbornikom Antom Čačićem i konstatirao kako su se bolovi malo smanjili te je odlučio doći pomoći reprezentaciji u možda i najvažnijoj utakmici kvalifikacija.

Iako je Lovren ranije poručio kako je vjerojatnost da bude spreman za iduća dva susreta jako mala, u HNS-u su ostavili otvorena vrata stoperu koji je također svjestan važnosti utakmice te je ipak odlučio biti na predispoziciji izborniku.

Linker
20. travanj 2024 12:09