SN/Arhiva
ZAVRŠETAK JEDNE ERE

VELIKO TI HVALA, KAPETANE Srni se treba pokloniti i zahvaliti mu za sve!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. srpanj 2016. 11:04

Izbornik Ante Čačić i Darijo Srna imali su specifičan odnos, prepun uvažavanja i međusobnog povjerenja. Još prije početka Europskog prvenstva u Francuskoj kapetan je najavio da će se oprostiti od reprezentacije, tako da njegova konačna odluka koja je ugledala svjetlo dana nije nikakvo iznenađenje, dapače, ipak je očekivana.

Srna je, naime, u intervjuu za službene stranice svog kluba Šahtara otvoreno poručio kako je za njega reprezentativna karijera završena. Nije imao previše vremena za odmor nakon Eura, ali je bilo dovoljno da posloži neke stvari.

- Više sam se odmarao psihički. Iza mene je težak period, ali moram nastaviti dalje. Završavam svoju reprezentativnu karijeru. Za deset dana ću objaviti svoje službeno pismo. Želim se u potpunosti fokusirati na svoje nastupe u Šahtaru - kazao je Srna na Šahtarovim web-stranicama.

Priču oko toga da bi možda mogao ostati Vatreni "zakuhao" je zapravo izbornik Čačić, koji ga je želio zadržati u reprezentaciji.

Nakon Eura u Francuskoj, izbornik nam je kazao:

- Darijo Srna je na Europskom prvenstvu u Francuskoj igrao svoj najbolji nogomet u karijeri, on je toliko dao za hrvatsku reprezentaciju da za to nema dovoljno riječi. On će donijeti odluku. Ja bih, naravno, želio da ostane jer je potreban reprezentaciji. Ali najvažnije je njegovo razmišljanje i njegov osjećaj. Takav čovjek i takav igrač vrlo je bitan za hrvatsku reprezentaciju.

Dakle, sve je tada bilo jasno, Čačić je Srni pružio ruku, želio je da još neko vrijeme bude kapetan, da vodi vrstu kojoj je on izbornik.

Jučer prijepodne javio nam se izbornik...

- Da, Darijo mi se javio, ali kazao je kako ćemo duže na tu temu razgovarati navečer u petak (sinoć, nap. a.) jer je poslijepodne imao utakmicu svog Šahtara. Tako da bih zamolio da se čujemo nakon toga, kad obavim taj duži razgovor sa Srnom - kazao je Čačić.

Čačić cijeni Srnu, Srna cijeni Čačića, svakako je njihov razgovor bio iskren i prijateljski. Naravno da je kapetan bio počašćen činjenicom što ga je hrvatski izbornik želio i dalje vidjeti kao kapetana u nacionalnome dresu. Zato je i kazao nakon Europskog prvenstva "moram još razmisliti".

Međutim, odluku je donio još prije prvenstva, tako da je zapravo bilo logično da je kazao "zbogom". Ili vjerojatnije "doviđenja", jer se može pretpostaviti da će danas-sutra taj veliki nogometaš i čovjek sigurno imati neku funkciju u hrvatskom nogometu. Da se malo našalimo, ako i ne bi možda htio, valjalo bi ga "prisiliti". Takvi ljudi definitivno trebaju našem nogometu.

- Njegova je odluka, treba je poštivati, kao što treba poštivati i sve ono što je dao reprezentaciji - kazao je Čačić.

Čuli smo se jučer i s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom koji također nije želio ništa komentirati.

- Srna je kazao kako će se obratiti pismom, pa to, naravno, treba poštivati. Zato u ovom trenutku nema potrebe za bilo kakvim rečenicama, treba respektirati Srnine želje i odluke - kazao je Šuker.

U Hrvatskom nogometnom savezu svi poštuju Srnu, pa je sasvim logično da čekaju prvo njegove rečenice, sve ono što kapetan na odlasku želi kazati.

Linker
25. travanj 2024 02:36