Screenshot
TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO

VIDEO: KAKVA NESREĆA Pogledajte tragični jedanaesterac i gol koji je izbacio zvjezdanu generaciju Hrvatske s Europskog prvenstva!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. ožujak 2017. 23:27

Na kraju je presudio onaj dvojbeni, mnogi će reći izmišljeni, penal za Portugal u samoj završnici prve utakmice. Jer, da su tada izabranici Ferda Milina zadržali remi, sinoć bi u Portugalu slavili plasman na Euro U-19 reprezentacija u Gruziji. Ovako, ostali su prekratki, na europsku će smotru Portugalci.

Igrala je Hrvatska protiv Turske više od sat vremena s desetoricom. U 26. minuti vratar Šemper istrčao je i prekršajem zaustavio Demira, vjerojatno time spasio svoj gol. No, zaradio je crveni karton, iz igre je izišao Lovren, ušao pričuvni vratar Nevistić. I branio dobro, skinuo neke turske pokušaje, nije primio pogodak, ostalo je 0:0.


SN Sub-19- Croácia 1 - 2 Portugal (Ronda de Elite)

Video pogotka na 1.38 min.

Iako, Turci su nakon tog isključenja Šempera bili bolji, konkretniji, pogodili su i gredu, imali ukupno 14 udaraca prema našim vratima, šest u okvir, naši tek jedan u okvir. Bili su bliže pobjedi, njima bi ona na kraju više značila, jer s tri boda bi Turci otišli na Euro, s obzirom na to da bi u međusobnim susretima bili bolji od Portugalaca.

Sve je to škola

Na poluvremenu je još sve izgledalo dobro, nakon što su Poljaci poveli, Portugal je izjednačio, bilo je 1:1. U tom trenutku su naši s 0:0 bili na europskoj smotri, nadali se sve do 82. minute. Jer, Portugal je poveo 2:1 u 75. minuti, no gol Poljaka tada bi opet nas vratio na tron. Ali, zabili su domaćini treći gol osam minuta prije kraja, slavili 3:1 i odnijeli nepovratno naše nade. No, barem na kraju nismo izgubili, oprostili smo se od Elitnog kola remijem.

- Ispada da nas je, nažalost, izbacio taj gol Portugalaca iz penala. Što se tiče utakmice protiv Turske, odigrali smo s igračem manje pošteno i na kraju mogu biti ponosan. Sve je ovo škola i nadam se da su igrači izvukli neke pouke s ovog turnira - kazao je nakon utakmice izbornik Ferdo Milin i dodao:

- Nisam razočaran. Možda nezadovoljan nekim stvarima, ali na neke stvari i ne mogu utjecati.

Nije otkrio što je posrijedi, ali bit će vremena za analize. Ono što je činjenica jest da jedna od najtalentiranijih generacija neće igrati na Euru, uz ostalo, nedostajalo je i samo malo sreće.

Linker
24. travanj 2024 06:17