IZBORNIČE, ŠTO SE DOGODILO?

VIDEO: 'SAD JE LAKO PRIČATI - KI BI DA BI' Ante Čačić u jednoj britkoj rečenici sažeo uzrok šokantnog poraza na Islandu

Nismo imali energije za jednu ovakvu utakmicu, objasnio je poraz Hrvatske izbornik Ante Čačić.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. lipanj 2017. 01:05

U utakmici 6. kola skupine I kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Hrvatska je izgubila od Islanda u Reykjaviku s 0:1, a gol Magnussona u 90. minuti nije presjekao samo hrvatske navijače, već i izbornika Antu Čačića.

"Pa mogu se složiti da ovo nije bila prava Hrvatska. Nismo tijekom cijele utakmice uspjeli ostvariti kontrolu lopte i pasa, nije bilo sigurnosti u igri, bilo je dosta tehničkih grešaka, krivih primanja, dodavanja. Ali ono najvažnije - domaćini su imali više energije. Puno takozvanih ničijih lopti je bilo njihovo, a u utakmici bez šansi dogodio se taj prekid koji je na kraju rezultirao golom. Na kraju su tri boda otišla Islanđanima, ali imamo i dalje čelnu poziciju četiri utakmice prije kraja kvalifikacija, igra još svatko sa svakim i vjerujem da ćemo u tim utakmicama potvrditi da Hrvatska s pravom reflektira na prvo mjesto u skupini i da s te pozicije odemo na SP", rekao je Čačić i dodao:


...

"Slažem se da smo očekivali više, ali igrali smo protiv respektabilne ekipe i nismo imali energije za ovakvu jednu utakmicu. Agresivna igra Islanđana nam nije nikako odgovarala, premalo smo napravili prema naprijed, nismo imali točnosti i kontinuiteta u igri i to je sve odgovaralo njima. Najrealnije bi bilo da je ostalo 0:0, ali Hrvatska sada ne smije pognuti glavu. Sad možemo pričati 'ki bi da bi', možda bi bilo bolje da nisam vadio Mandžukiža u 89. minuti, ali želio sam sa Santinijem nešto napraviti prema naprijed. Međutim, kažem... nije to odlučilo. Hrvatska se nije od prve minute uspjela nametnuti u ovoj utakmici, a domaćin je bio žustriji i agresivniji. Bit će neizvjesno do kraja", zaključio je Čačić.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
25. travanj 2024 21:49