Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
UVJERLJIVE POBJEDE

VIDEO: TURSKA FURIOZNIM STARTOM OTPUHALA AUTSAJDERA Srbija se izvukla iz teške situacije i preokretom zakoračila prema Mundijalu

Piše: HinaObjavljeno: 24. ožujak 2017. 21:30

Nogometaši Turske slavili su u dvoboju I kvalifikacijske skupine SP 2018 u Antaliji protiv Finske s 2-0, a večeras se u istoj skupini sastaju Hrvatska i Ukrajina.

Turci su pobjedu protiv Finaca ostvarili već u prvih 13 minuta utakmice, kada je Cenk Tosun zabio dva pogotka. U 9. minuti je napadač Bešiktaša iz blizine ugirao loptu u mrežu nakon dodavanja Sena, a četiri minute kasnije ubačaj s kuta dočekao glavom i pogodio same rašlje.

Finci su u drugom dijelu propustili dvije dobre prilike, a Turci su nakon uraganskog početka ostatak utakmice odigrali praktički s pola snage. Utakmici u Antaliji je nazočio i turski predsjednik Tayip Recep Erdogan.


All Goals & highlights - Turkey 2-0 Finland... by mamiewaymire

U ovoj skupini vodi Hrvatska s 10 bodova ispred Ukrajine i Turske koji imaju po 8 bodova, Island ima 7, a Finska i Kosovo po 1 bod.

U dvoboju skupine D u Tbilisiju je Srbija pobijedila Gruziju s 3-1, iako su domaćini poveli već u 6. minuti golom Nika Kačarave nakon velike pogreške Kolarova. U 45. minuti je Dušan Tadić poravnao iz kaznenog udarca, Aleksandar Mitrović je u 64. minuti doveo Srbe u vodstvo, a Mijat Gaćinović (86) postavio konačnih 3-1. Na stadionu Tbilisiju srpski su navijači izvjesili transparent na kojem je pisalo na kojem je pisalo "24.3.1999 - Ne oprostiti", aludirajući na 18-godišnjicu NATO-ova bombardiranja Srbije.

Srbija vodi s 11 bodova ispred Irske (10) i Walesa (6), koji se međusobno sastaju večeras u Dublinu.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 15:30